Mees is terug om al je levensvragen te beantwoorden." /> Mees is terug om al je levensvragen te beantwoorden." />
Asset 14

Hersenloze seksslaaf

Het leven blijkt is nog altijd zwaar en bij vlagen onbegrijpelijk. Elke dag weer worstelt de mensheid met het bestaan en aan het eind van de dag lijken er alleen nog maar meer vragen bij gekomen te zijn. Gelukkig is Mees terug om in haar tweewekelijkse vragenrubriek de dilemma's van de moderne mens op te lossen. Heb jij ook een prangende kwestie? Leg het Mees voor en wie weet krijg je volgende keer antwoord: mail naar mees@hardhoofd.com of vul onderaan het anonieme formulier in. Altijd al een tête-à-tête met onze eigen ervaringsdeskundige gewild? Doneer dan 150 euro aan onze crowdfunding-actie op Voordekunst en krijg een uur durende privésessie met Mees. Groepen zijn natuurlijk ook welkom!

----

Hallo Mees,
Mijn huidige liefde is aan de stille kant. De positivo in mij zegt dat hij wel zijn liefde van de daken zou willen schreeuwen, maar dat hij dat niet kan. Het zal wel zijn jeugd zijn geweest. En we kunnen niet allemaal impulsief zijn, toch? Do still waters run deep or are we talking about that river in Egypt?

Liefs, C

L.S.,
Het is al een tijdje geleden dat je me deze vraag mailde, en misschien heb je zelf al een antwoord hebben gekregen van hem. Het zou eigenlijk ook mijn advies zijn: wanneer iemand niet zo vocaal is in het uiten van zijn gevoelens, geef hem dan even de tijd. Je kan dan namelijk logischerwijs alleen aan de stille tekenen merken wat hij voor je voelt. Wat je ook doet, probeer het niet uit hem te wrikken. Ik heb wel eens geprobeerd het overtollige ijs uit mijn vriezer te hakken met een mes, en het enige wat ik bereikte was een kapotgestoken koelelement en een zeiknatte vloer. "Met beleid" is dus het motto. Let wel op. Als hij zijn liefde ook niet op andere wijze uit en je relatie enkel bestaat uit rechtopzittend dvd'tjes kijken en steggelen over wat jullie gaan eten terwijl jullie alle twee naar een laptopscherm staren, vraag je dan af wat je in godsnaam met deze stomme doet.

----

Mees,
Wat vind jij nou van Adele? Is ze de bom of toch enkel een zangvogeltje met lichtelijk pathetische teksten? Ik kom er maar niet uit!

Gr, D.

L.S.,
De eerste keer dat ik van Adele hoorde was toen een vreemdeling me zei dat ik op haar leek. Ik zocht Adele op en realiseerde me twee dingen.

1.) Mensen maken werkelijk geen onderscheid tussen íedereen met een vol figuur. Niet alle negers, chinezen, en vrouwen met maat 44 lijken op elkaar, people!

2.) Adele mag dan waanzinnig populair zijn, ik vind het ongeëvenaarde jankmuziek. En ik kan het weten, want in het café onder mijn huis (ook wel mijn tweede huiskamer) draaien ze het tot in den treuren. Die uithalen, doe even normaal. En ik hou van arrenbie, dus ik kan het weten. Ondanks mijn dédain voor haar muziek wil ik overigens wel applaudisseren dat een dame die zo jong is het zo ver schopt. Recognize!

----

Lieve Mees,
Ik ben een roker en ik heb het idee dat jij dat ook bent. Nu ben ik de laatste tijd een beetje gaan twijfelen aan dat roken. Ik vind het uiteraard nog steeds briljant lekker, super cool en meer van dat soort dingen maar het schijnt ook schadelijk te zijn voor je gezondheid. Nu zegt Herman Brusselmans vaak dat je talent moet hebben voor roken en dat je er dan niet aan dood gaat. Ik wil dat graag geloven maar weet het niet meer zo zeker. Wat denk jij Mees?

Liefs, een roker

L.S.,
Ik ben inderdaad een roker. En wel eentje die volledig in het idee van romantiek is getrapt, waar de adverteerders je al decennia lang in willen doen geloven. Vanaf mijn tienerjaren rook ik Galouises, want als je Franse sigaretten rookt, ben je pas echt vrij. Dat de Fransen deze sigaretten beschouwen als houtsnippers in een papiertje doet niet af aan het imago wat ze in mijn hoofd hebben gecreëerd. Op de één of andere vreemde manier dringt het niet tot me door dat zelfs mijn eigen opa is overleden aan een tabaksgerelateerde ziekte. Fatalistisch handelen, ondanks dat je weet dat je er dood aan kan gaan, lijkt de mens eigen, maar het zou geen excuus moeten zijn. Toch heb ik vooralsnog (behalve een korte periode vlak voor mijn eindexamen) geen behoefte gehad om te stoppen. Wel overweeg ik over te stappen op Tigra’s. Nog stoerder!

----

Lieve Mees,
Ik begin te denken dat een bepaalde kledingstijl (pet, sneakers hiphop-achtig-enigzins-hip) verband heeft met de mate van schofterigheid in de man. Keer op keer krijg ik, na eerst uitvoerig verleid te zijn, te maken met megalomane egotrippers die bindingsangst hebben en vinden dat ik (op zich best aantrekkelijke vrouw) heel trots en dankbaar mag zijn dat zij hun wonderschone oog op mij hebben laten vallen en tijd met mij willen doorbrengen. Kostbare tijd, die ze ook bier drinkend, rokend, (minderjarige) guiten jagend en elkaar verheerlijkend komt mij als door goddelijke interventie ten deel waarin ik de titanen mag bedienen, masseren en prijzen, hopend dat iets van hun briljantheid op mij afgeeft. Welke vrouw wil nou niet horen dat er horden bevallige deernes in de rij staan voor de desbetreffende kindman, en dat juist zij de uitverkorene is!! Je zou er toch bijna je eerstgeborene voor offeren! Is er ergens een leuke man te vinden die er leuk uitziet? Of moet ik een ander type zoeken? Of zijn alle mannen gewoon verschrikkelijk stom?

X C

L.S.,
Laat dit excuus voor een man, die nog steeds denkt dat hij ‘swagger’ (ik zou echt blij zijn als ik dat woord NOOIT meer uit iemands strot zou hoeven horen) heeft als de kleur van zijn gympen terugkomt in zijn T-shirt, in hemelsnaam, lekker zijn tijd slijten met een minderjarige guit (chapeau voor je woordkeuze). Op een dag word je wakker en ben je misschien nog single, maar gelukkig en in ieder geval geen hersenloze seksslavin. Tenzij dat je ding is, uiteraard.

----

Beste Mees,
Hoe is het mogelijk dat op openbare wc’s van mannen altijd schaamhaar te vinden is. Dik, zwart, en op de bril. Zijn mannen zo gretig om hun pietzel eruit te hangen dat ze met te veel kracht hun broek naar beneden trekken met als gevolg dat ze hele bossen uitrukken? Of verliezen mannen meer haar dan vrouwen down-there? Of beginnen ze te kammen en een coiffure te creëren, 's nachts op een plee van een kroeg? Mees, wat doen ze daar, die dikke zwarte haren?

Liefs, N

L.S.,
Ten eerste denk ik dat mannen simpelweg vaker schaamhaar hebben dan vrouwen. Hoewel, tot mijn grote ontsteltenis, ook mannen zich nu beginnen te ontdoen van elke beharing. (Je moet natuurlijk helemaal lekker zelf weten wat je met je lijf doet, maar je piemel wordt echt niet groter als je minder haar hebt.) Enfin, schaamhaar op de plee: ik wil niet chargeren, maar ga het bij deze toch doen. Mannen zijn goorlappen. Ze zeiken de hele vloer onder (met als bonus hun eigen schoenen), ze hebben geen flauw benul wat de functie is van die veredelde afwasborstel in de hoek van het toilet, en god weet of ze hun handen ooit wassen na het pissen. Dus dat je schaamhaar tegenkomt wat inderhaast uit de boxer is gerukt, is nog maar het minste van je problemen. Niet dat de dames altijd even netjes zijn. Vrouwen kunnen namelijk niet doortrekken. Ik weet dat er velen zijn die doorgaans een halve toiletrol gebruiken, dus dat krijg je vast niet in één keer door het watercloset gespoeld, maar come on. Doe een beetje moeite, we hoeven niet naar een drijvend eiland Page te kijken.

----

[contact-form 2 "L.S."]

Mail

Ava Mees List

We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis.

Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken.

Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe.

Word kunstverzamelaar
het laatste
10 jaar HH

10 jaar HH

Hard//hoofd is een vrije ruimte voor verbeelding en verhalen. Een niet-commercieel platform waar talent online en offline de ruimte krijgt om te experimenteren en zich te ontwikkelen. Het bestaan van zo’n plek is niet vanzelfsprekend. Sluit je daarom bij ons aan. We zijn bewust gratis toegankelijk en advertentievrij. Wij geloven dat nieuwe makers vooral een... Lees meer

Tip: Kijk slechte televisie

Kijk slechte televisie

'Ik heb afleveringen van The Real Housewives waar Shakespeares beste stukken niet aan kunnen tippen.' Lees meer

 Kamikazeplastics

Kamikazeplastics

Immuuncellen die de minuscule deeltjes onschadelijk proberen te maken, bekopen dat vervolgens met hun eigen leven. Lees meer

Alles vijf sterren: DEZE SERIE IS GEWOON ZO GOED

Het voert te ver om het hele verhaal uit te leggen

Deze week worden we blij van stekjes, een queer Lees meer

Over wulken en burgemeesters 2

Over wulken en burgemeesters

'Een huis is een constructie, maar een huis is ook een gevoel dat gedeeld wordt. Er blijven sporen achter wanneer bewoners sterven. Een huis verandert terwijl het blijft staan.' Lees meer

We laten ons niet sussen 1

We laten ons niet sussen

Twee weken geleden onthaalden politici en de media 2500 protesterende boeren met open armen op het Malieveld. De 35.000 klimaatstakers en de bezorgde burgers van Extinction Rebellion konden rekenen op een stuk minder steun. Wat is er nodig om de urgentie van de klimaatcrisis echt te laten voelen?, vraagt Jarmo Berkhout zich af. De legers... Lees meer

Tip: Leer een ambacht

Leer een ambacht

Nora van Arkel ging spontaan een dag in de leer bij een Berlijnse Meisterbacker. Daar leerde ze minder te denken en meer te doen. Een tip om eens te vragen of iemand je een ambacht wil leren. Lees meer

 Staakt-het-boeren

Staakt-het-boeren

Duizenden boeren toogden naar het Malieveld met hooivork en tractor. Lees meer

Column: September Blues

September Blues

De maand september is weer voorbij en dat betekent voor Trudy afscheid nemen en opnieuw beginnen. Van haar zomerhuisje op het platteland keert ze terug naar het leven in de stad. Lees meer

Filmtrialoog: Manta Ray

Manta Ray

Redacteuren Eva van den Boogaard, Mat Hoogenboom en Oscar Spaans bezochten de bioscoop om het speelfilmdebuut van de Thaise regisseur Phuttiphong Aroonpheng te zien. Het werd een magische ervaring: Manta Ray bleek een even eenvoudige als betoverende vertelling over een voor dood achtergelaten man die door een visser uit de mangrove wordt gered. Mat: Wat... Lees meer

Hard//talk: Bij gelijke geschiktheid tellen kwaliteit en capaciteit net zo goed

Bij gelijke geschiktheid tellen kwaliteit en capaciteit net zo goed

De wereld staat in brand en dat mag niet onbeschreven blijven. In tegenstelling tot Ella Kuijpers ziet Gatool Katawazi er wél het belang van in om voorkeur te geven aan de sollicitant die de diversiteit binnen een organisatie versterkt. Afgelopen zomer schreef Ella Kuijpers een Hard//talk waarin zij pleit tegen positieve discriminatie in sollicitatieprocedures. Juist... Lees meer

Inclusiviteit

Echte inclusiviteit is nog ver weg

Het debat over diversiteit en inclusiviteit in de culturele sector gaat niet ver genoeg. Lees meer

Tip: Geef het voordeel van de twijfel

Geef het voordeel van de twijfel

Redacteur Else Boer schippert tussen cynisme en naïviteit. 'Om naïviteit te vermijden, besloot ik dat cynisme een adequate reactie op de wereld was. Maar het continu bevragen van mensen en hun beweegredenen is vermoeiend.' Lees meer

Alles vijf sterren: 14

Geen douche, geen geloof, geen adem

Deze week worden we blij van een zeiltripje naar het Markermeer, een serie over verkeerd geplaatste bewijslast, en een dansvoorstelling van Arnhemse meisjes. Lees meer

Hard//talk: Greta Thunbergs requiem voor een droom

Greta Thunbergs requiem voor een droom

Thunberg deinst er niet voor terug een onderdeel te worden van haar eigen verhaal. Lees meer

Automatische concepten 26

Over de column (niets dan goeds?)

Iduna schrijft al jaren columns voor Hard//hoofd en vraagt zich af: hoe komt het toch dat ze ergens alsnog verwarde gevoelens heeft bij het fenomeen 'column'? Een overpeinzing die terugvoert naar Iduna's jaren op de universiteit en de twijfel over de plek die ze in mag nemen in de wereld. Lees meer

Het verlies van succes 2

Het verlies van succes

In een tijd waarin het steeds noodzakelijker lijkt te worden om prestaties te etaleren, denkt Mare Groen na over het systeem achter onze opvattingen aangaande succes dan wel mislukking. Ik lig nog steeds op bed en ben de hele dag niet buiten geweest. Het is 20.00 uur. Ik heb afgesproken om naar de film te... Lees meer

Tip: Durf hardop te dromen

Durf hardop te dromen

Rose Doolan vertrok jaren geleden naar San Francisco, met wilde plannen en weinig budget. Lees meer

 De blinddoek komt af

De blinddoek komt af

Vrouwe Justitia heeft haar blinddoek afgenomen. Lees meer

Column: Mammie

Mammie

'Arme mammie, sorry mammie!', hoort Trudy in de wachtkamer van het ziekenhuis. De irritatie die dit oproept komt vanuit een nooit gedichte kloof in het verleden. En dat heeft alles met het woord 'mammie' te maken. Lees meer

De geruchten zijn waar. Lees Hard//hoofd nu ook op papier!

Bestel op tijd je eigen exemplaar van de eerste editie, met als thema: ‘Ik’. We hebben drie covers ontworpen. Kies je favoriet.

Bestellen