Asset 14

Over Hard//hoofd

Tekst voor de ‘over Hardhoofd’ pagina

Hard//hoofd beschrijft de wereld in woord, beeld en geluid. Het brengt maatschappelijke en culturele ontwikkelingen onder de aandacht. Het is jong van geest en intelligent; het verbaast zich, is kritisch en vraagt door.

Hard//hoofd waart rond in steden. Het danst, drinkt, viert en zoent, of zit met een boek achterin een café. Hard//hoofd weet dat esthetiek, ritme en dialoog verlichten, verbinden en versterken. Het is een oase, Hard//hoofd neemt de tijd.

Door het persoonlijke tot het publieke te verheffen is Hard//hoofd een bondgenoot. Wie Hard//hoofd leest begrijpt onze tijd beter en voelt zich er minder alleen. Hard//hoofd durft en geeft moed.

Steunend op twee redactionele pijlers biedt Hard//hoofd het werk aan: Literair verkent verhalen in proza, poëzie en huisvest ook andere autonome projecten. Actueel kijkt persoonlijk en kritisch naar de gebeurtenissen om ons heen; Hard//hoofd selecteert wat relevant is of dit zou moeten zijn.

Hard//hoofd biedt een platform voor doordachte, eigenzinnige verhalen en gesprekken. Door een scherpe eindredactie en intensieve begeleiding geeft het makers een kans om voor hun ideeën de best mogelijke vorm te vinden. Het vervult een rol als opleidingsinstituut.

Hard//hoofd heeft tevens een online galerie. Wij cureren betaalbare kunstwerken van jonge kunstenaars die het Hard//hoofd-keurmerk waardig zijn. Onconventionele kunst met een inhoudelijke link naar wat je van ons gewend bent: eigenzinnig werk met een narratief, talig of maatschappelijk karakter.

Medewerkers:

Vrijwillig losvast aan ons verbonden zijn zestig illustratoren, twintig schrijvers en zes audiofielen. Bekijk ons colofon.

Nieuwsbrief:

Elke twee weken het beste van Hard//hoofd in je mailbox aan de hand van een zorgvuldig en persoonlijk gecureerde e-mail met tekst en beeld of audio van een redactielid? Schrijf je in.

Contact:

Ben je blij, boos, jubelend, kritisch of verward na het lezen van Hard//hoofd en wil je ons dat graag laten weten? E-mail naar hallo@hardhoofd.com.
Met vragen over samenwerkingen of andere plannen kun je terecht bij redactie@hardhoofd.com.
Persberichten mogen richting pers@hardhoofd.com.

Inzendingen:

Heb je iets moois gemaakt en wil je dit aanbieden ter publicatie?
Tekst naar tekstredactie@hardhoofd.com.
Illustratie naar illustraties@hardhoofd.com.
Ander beeld naar beeldredactie@hardhoofd.com.

Hard//hoofd bestaat sinds 2009, lees hier de proclamatie waar het allemaal mee begon.

Hard//hoofd wordt mede mogelijk gemaakt door:

http://nieuwegarde.org/

 

 

De geruchten zijn waar. Lees Hard//hoofd nu ook op papier!

Bestel op tijd je eigen exemplaar van de eerste editie, met als thema: ‘Ik’. We hebben drie covers ontworpen. Kies je favoriet.

Bestellen