nieuwsbrief
menu Asset 14

Sanne Rispens

Sanne Rispens (Amsterdam, 1983) zat ooit op de kunstacademie, maar het ontbreken van ruimtelijk inzicht bleek daar toch een grotere handicap dan ze dacht. Op de universiteit legde ze een voorkeur aan de dag voor het bestuderen van gewelddadige schilderijen van vrouwelijke kunstenaars uit de zeventiende eeuw, psychiatrische fotografie en bombastische architectuur. Ze is licht misantropisch ingesteld, woont samen met haar al even misantropisch ingestelde kat in een Jordanese kelderwoning, en werkt in een winkeltje waar ze de meest bizarre etalages inricht. Ze houdt van boeken over de Tweede Wereldoorlog en haar vrienden, en gaat er over het algemeen van uit dat de meeste dingen vanzelf wel goed komen.

Bloed

Sanne Rispens: "Was ik maar een Romeinse vrouw in de tijd van Plinius de Oudere, dan was mijn bloed verdomme heilig, en hoefde ik geen dot samengeperste watten in mijn doos te proppen om in een witte legging te gaan hardlopen."

Vest om te zoenen

In het kader van de Fashionweek 2013 in Amsterdam ontboezemen redacteuren hun band met één van hun kledingstukken. Sanne kreeg in Italië een vestje van haar vader.

Steun ons en word kunstverzamelaar
Hardhoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. Word nu kunstverzamelaar en ontvang de interessantste Hard//hoofd kunstwerken.

Steun ons vanaf €5