nieuwsbrief
menu Asset 14

Rutger Lemm

Rutger Stefan Marcel Lemm (Amsterdam 1985) begon na de middelbare school met het schrijven voor verschillende (online) tijdschriften. Daarnaast studeerde hij geschiedenis en een beetje filosofie in Amsterdam en Berlijn. Tussendoor was hij een tijd actief als stand-up comedian, maar momenteel werkt hij weer vooral als freelance journalist. Ooit hoopt hij comedy en interviews te combineren zoals zijn grote held Jon Stewart dat doet, maar dan wel met een vleugje Hollands absurdisme.

Empathie

De mogelijkheid om ons in een ander te verplaatsen is wat onze soort uniek maakt, maar het kost vaak grote moeite om er gebruik van te maken.

Zwembad

Als kind vond Rutger Lemm het zwembad al een van de meest ongemakkeljike plaatsen die er zijn, als volwassene blijkt dat alleen maar erger. 'Al snel passeerde ik de meisjes dus als een slobberende hond, met dito zwemtechniek. Nu werden ze echt bang.'

Jaloers

Tijdens mindere periodes lijkt het voor Rutger of iedereen om hem heen het beter heeft dan hij. Gelukkig bestaat er een remedie tegen jaloezie.

Strand

Manu loopt door het ondiepe water, met zijn staccato pasjes. Hij slaat geen acht op de andere mensen en de groepjes die ze vormen. Eventjes blijft hij staan bij een familie die bij de vloedlijn een zandkasteel aan het bouwen is, gewoon alsof hij er ook bij hoort.

Held

‘Is alles oké?’ vraag ik het meisje dat tegen de muur gedrukt wordt. ‘Ja klootzak, dit is mijn vriend en ik hou gewoon van een beetje ruw zoenen. Als je daar nog langer blijft staan koekeloeren kun je een stoot voor je harses krijgen.’

Steun ons en word kunstverzamelaar
Hardhoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. Word nu kunstverzamelaar en ontvang de interessantste Hard//hoofd kunstwerken.

Steun ons vanaf €5