nieuwsbrief
menu Asset 14

Mark Bakker

Onverschillige burgers

Net als Sinterklaas en de kerstvakantie is het woonbeleid je stad van invloed op het dagelijks leven. Mark Bakker vraagt zich af waarom er zo weinig interesse is in lokale politiek.

Herdenken, niet vieren

Jongeren willen met de hashtag #geen4meivoormij de hypocrisie van de Nederlandse herdenking aankaarten. Maar dan kun je beter stoppen met het vieren van de bevrijding, betoogt Mark.

Crisis in de topsport

De wereld staat in brand en dat mag niet onbeschreven blijven. Het ontkennen en verhullen van bestuurlijke corruptie, matchfixing of systematisch dopinggebruik schaadt uiteindelijk topsport het meest, stelt Mark. De perikelen bij de wereldvoetbalbond FIFA waren reeds bekend. Ondertussen pakt onze eigen KNVB de corruptie ogenschijnlijk wél aan. Eindelijk kwam naar buiten wat iedereen al wist: […]

Godwin

Hoe verleidelijk het ook is, een vergelijking met Hitler vertroebelt eigenlijk altijd de discussie. Niet doen dus, zegt Mark. Ook niet als het om Wilders gaat.

Palmyra

De wereld vreest de vernietiging van Palmyra. Maar hoe zullen we ons de Jezidi’s, Alevieten en Syrische christenen na hun dreigende vernietiging herinneren? Hopen we dat zij gebouwen nalaten die we op de Werelderfgoedlijst kunnen zetten?

Steun ons en word kunstverzamelaar
Hardhoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. Word nu kunstverzamelaar en ontvang de interessantste Hard//hoofd kunstwerken.

Steun ons vanaf €5