nieuwsbrief
menu Asset 14

Elon Heymans

Tour de South

Wat wij hier van de Verenigde Staten zien, komt meestal uit de Noordelijke staten. Elon ging voor deze aflevering van Eetpapier op zoek naar het Zuiden en kwam terug met een overdosis suiker, boter en barbecue.

Tel Aviv

Illustratie: Studio M

Het is vijf voor twaalf voor het milieu en het enige dat Israël in de strijd gooit, is een enorme afvalberg. Maar juist in die puinzooi gloort hoop.

Snoepbotten

Illustratie: Studio M

In Spanje snoepen ze van 'huesos de santo', oftewel heilige botten. Zoete lichaamsdelen blijken een thema in de Westerse religieuze geschiedenis.

Mastiek

Illustratie: Studio M

Toen kauwgom nog geen synthetische latex was, had het een geneeskrachtige werking. Goed voornemen: mastiek kauwen in plaats van kauwgom?

Agristada

Illustratie: Studio M

Voor mensen die eigenlijk niet kunnen koken: de saus die overal bij past. De oplossing voor de gastronomische leegte die je altijd hebt gevoeld.

Linzensoep

Illustratie: Studio M

Al dertienduizend jaar geleden aten mensen linzen en het koken van linzen in water is een voor de hand liggende bereidingswijze.

Negentien dissidenten


Illustratie: Joost Dekkers

Ab Klink's positie in de CDA-fractie was onhoudbaar en hij hield de eer aan zichzelf. Het zat Elon niet lekker, dus schreef hij een open brief aan Maxime Verhagen om hem te wijzen op de christelijke waarden waar zijn partij op gestoeld is.

Steun ons en word kunstverzamelaar
Hardhoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. Word nu kunstverzamelaar en ontvang de interessantste Hard//hoofd kunstwerken.

Steun ons vanaf €5