nieuwsbrief
menu Asset 14

Coördinator Communicatie

Actueel Redactie
Mail

Hard//hoofd speurt altijd naar getalenteerde, assertieve, breed onderlegde en prettig gestoorde mensen die onze organisatie willen versterken. Maar in het bijzonder zijn we momenteel op zoek naar een Coördinator Communicatie. Niet jouw functie, maar wel geïnteresseerd in onze vacatures? We zoeken ook bestuursleden voor Stichting Hard//hoofd.

Coördinator Communicatie (vrijwilligersfunctie, 6-8 uur per week)
Als Coördinator Communicatie ben je de onmisbare schakel tussen de activiteiten van Hard//hoofd en het publiek. Je weet feilloos welke knoppen je in moet drukken om mensen naar onze website of events te lokken en weet daarbij steeds precies de juiste toon te treffen. Je hebt affiniteit met het profiel van Hard//hoofd (jong, maatschappelijk, cultureel, eigenzinnig, experimenteel), krijgt het warm van groeiende bezoekerscijfers en een beetje competitiedrang is je niet vreemd. Je helpt mee om het platform te versterken via allerlei kanalen; van Instagram tot Facebook en van Twitter tot nieuwsbrief, en denkt daarnaast mee over originele manieren om nieuw publiek te bereiken. Ook help je mee bij de online en offline promotie van events en onderhoud je contacten met pers en andere relevante contacten in grote Nederlandse en Belgische steden. Het is zowel een inhoudelijke als praktische functie, waarin je zowel op strategisch niveau meedenkt over de koers van het tijdschrift, als praktische communicatiewerkzaamheden uitvoert.

Wij bieden geen vergoeding, maar wel:
- Een belangrijke positie in een jong, creatief, dynamisch en getalenteerd collectief.
- Een spannende, uitdagende werkomgeving, kantoorruimte in het hart van Amsterdam, met veel contacten in de culturele, literaire en journalistieke wereld en veel ruimte voor eigen invulling en initiatief.
- Inspirerende vergaderingen en borrels. (Nee, echt.)
- Jouw naam in de kaartenbak voor eventuele betaalde opdrachten die Hard//hoofd binnenhaalt.

Wij zoeken iemand met:
- Ideeën. (Liefst originele. Gebrek hieraan kan worden gecompenseerd met hard werken. Of met diefstal.)
- Gevoel voor taal, stijl en tone of voice
- Organisatietalent. (Gebrek hieraan kan alleen worden gecompenseerd met hard werken.)
- Zelfstandigheid. (Gebrek hieraan kan enkel gecompenseerd worden door zelfstandig een oplossing te formuleren.)
- Humor. (Of juist grote ernst.)
- Het vermogen om een sollicitatiebrief/vlog/twitterfeed te maken die minder clichés bevat dan deze vacaturetekst.
- 6 tot 8 uur beschikbaarheid per week (bij voorkeur gedeeltelijk in te vullen op ons kantoor in Amsterdam).

Diversiteit vinden wij belangrijk, mensen met een biculturele achtergrond worden nadrukkelijk gevraagd om te solliciteren.

De functie kan ook als stage worden aangemerkt.

Solliciteer:
Stuur uiterlijk 19 oktober je CV en motivatie (in wat voor vorm dan ook) naar redactie@hardhoofd.com o.v.v. ‘sollicitatie Coördinator Communicatie’, t.a.v. Sarah van Binsbergen.


Redactie

Steun ons en word kunstverzamelaar

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis.

Zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door.

Steun ons
het laatste
Essay: Je bent pas weg als je niet reageert 2

Je bent pas weg als je niet reageert

Moderne communicatie komt met allerhande sociale ongemakken en twijfels. Maarten Buser over nabijheid en afstand en wat Kanye West hiermee te maken heeft.

Actueel Maarten Buser
Beeld Pirmin Rengers
Column: Glitterachtig afscheid

Glitterachtig afscheid

Oud en nieuw doet Iduna Paalman altijd aan glitters en aan afscheid denken. Door die ene oudjaarsavond van 1999.

Columns & Commentaar Iduna Paalman
Beeld Daphne Prochowski
Gedicht: Heilig is de tong waar de waarheid op ligt


Heilig is de tong waar de waarheid op ligt

Yentl van Stokkum brengt in het kader van de Fakeweek een ode aan de tong, die ieder woord kan omkeren tot het klinkt als de waarheid.

Best of 2018 Yentl van Stokkum
Beeld Ka-Tjun Hau
De noodzaak van het nietsdoen

De noodzaak van het nietsdoen

Koen Schouwenburg schrijft over het schemergebied tussen luieren voor de lol en luieren omdat je niet anders kunt. Proust, Kabouterland, Ottessa Moshfegh en Louis-Ferdinand Céline staan hem bij.

Best of 2018 Koen Schouwenburg
Beeld Merlijn van Bijsterveld
Hard//talk: Het beste van 2018

Het beste van 2018

Hard//hoofd zet de tien beste hard//talks van 2018 op een rij.

Actueel Hard talk-redactie

Donkere materie

Marijn van der Leeuw maakte foto's en Selin Kuscu gebruikte die als uitgangspunt voor een kort verhaal.

Best of 2018 Selin Kuscu
Beeld Marijn van der Leeuw
Biechtweek: Kutmus

Kutmus

Als mensen je niet de kans geven om je diepste gevoelens aan hen op te biechten, kun je altijd nog te biecht gaan bij mussen. Een kort verhaal van Wiard van der Kooij.

Best of 2018 Wiard van der Kooij
Beeld Friso Blankevoort
Mag ik even de aandacht

Mag ik even de aandacht?

'Als we onze gestolen momenten willen terugeisen, moeten we eerst erkennen dat de huidige digitale middelen onze vrijheid niet vergroten, maar inperken.'

Actueel Mathijs Hoogenboom
Beeld Chloé Pérès-Labourdette
Filmtrialoog: The Disciples – een straatopera

The Disciples – een straatopera

'Een opera maken met twintig daklozen is vragen om problemen.' Onze redacteuren namen de proef op de som.

Actueel Redactie
Beeld Friso Blankevoort
Messy shit 3

Messy shit

Lot Veelenturf veranderde hun naam en begon daarmee een zoektocht naar hun nieuwe stem. De acceptatie van hun flexibele genderidentiteit vereist ook een onbevooroordeeld luisteren van hen omgeving, aan wie Lot zich opnieuw voorstelt.

Actueel Lot Veelenturf
Beeld Evelien Cambré

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een artistieke en journalistieke vrijhaven voor jong talent en experiment. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Helemaal gratis. We kunnen dit niet blijven doen zonder jouw hulp. Als je ons steunt, dan sturen we je als dank de interessantste Hard//hoofd-kunstwerken toe. Word kunstverzamelaar en help Hard//hoofd het volgende decennium door.

Steun ons