nieuwsbrief
menu Asset 14

Stichting Hard//hoofd zoekt bestuursleden

Vacature Redactie
Mail

Hard//hoofd speurt altijd naar getalenteerde, assertieve, breed onderlegde en prettig gestoorde mensen die onze organisatie willen versterken. Maar in het bijzonder zijn we momenteel op zoek naar nieuwe bestuursleden voor Stichting Hard//hoofd. Is dit niet jouw functie maar heb je wel interesse in onze vacatures? We zoeken ook een Coördinator Communicatie.

Het bestuur
Het bestuur van Stichting Hard//hoofd ziet er op toe dat de hoofdredacteur en zakelijk leider de doelstellingen van de organisatie realiseren. Zij is werkgever, toezichthouder en adviseur voor de hoofdredacteur en zakelijk leider. Het bestuur vergadert ca. zes keer per jaar. Uitgangspunt bij de samenstelling van het bestuur is om zoveel mogelijk verschillende achtergronden vertegenwoordigd te hebben.

Wij vragen
Het huidig bestuur is een divers bestuur, met verschillende opleidingen, werkachtergronden en interesses. Ideale bestuursleden zijn personen met een groot netwerk en relevante ervaring in de literaire of culturele wereld en bereidheid om dit netwerk in te zetten voor Hard//hoofd. Ook hebben zij affiniteit met de doelstellingen en het profiel van Hard//hoofd; zij dragen onafhankelijke journalistiek, kunst en literatuur een warm hart toe en hechten waarde aan talentontwikkeling.

Wij bieden
• Een belangrijke plek bij een jong, dynamisch, creatief en maatschappelijk betrokken platform.
• Inspirerende vergaderingen, borrels en andere bijeenkomsten. (Nee, echt)
• Veel ruimte voor nieuwe ideeën en initiatieven.
• Een kans om mee te bouwen aan misschien wel het leukste platform voor kunst, journalistiek en literatuur.

Over Hard//hoofd
Hard//hoofd biedt een platform voor doordachte, eigenzinnige verhalen en gesprekken in woord, beeld en geluid. brengt maatschappelijke en culturele ontwikkelingen onder de aandacht. Het is jong van geest en intelligent; het verbaast zich, is kritisch en vraagt door.Door een scherpe eindredactie en intensieve begeleiding geeft het makers een kans om voor hun ideeën de best mogelijke vorm te vinden. Het vervult een rol als opleidingsinstituut.

Meer informatie
Meer informatie over Hard//hoofd vind je hier: https://staging.hardhoofd.com/over-hardhoofd/

Solliciteren
Interesse? Stuur uiterlijk 19 oktober een reactie met cv en motivatie naar redactie@hardhoofd.com o.v.v. ‘sollicitatie bestuurslid’

Beeld: Wikimedia Commons


Redactie

Steun ons en word kunstverzamelaar

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis.

Zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door.

Steun ons
het laatste
Essay: Je bent pas weg als je niet reageert 2

Je bent pas weg als je niet reageert

Moderne communicatie komt met allerhande sociale ongemakken en twijfels. Maarten Buser over nabijheid en afstand en wat Kanye West hiermee te maken heeft.

Actueel Maarten Buser
Beeld Pirmin Rengers
Column: Glitterachtig afscheid

Glitterachtig afscheid

Oud en nieuw doet Iduna Paalman altijd aan glitters en aan afscheid denken. Door die ene oudjaarsavond van 1999.

Columns & Commentaar Iduna Paalman
Beeld Daphne Prochowski
Gedicht: Heilig is de tong waar de waarheid op ligt


Heilig is de tong waar de waarheid op ligt

Yentl van Stokkum brengt in het kader van de Fakeweek een ode aan de tong, die ieder woord kan omkeren tot het klinkt als de waarheid.

Best of 2018 Yentl van Stokkum
Beeld Ka-Tjun Hau
De noodzaak van het nietsdoen

De noodzaak van het nietsdoen

Koen Schouwenburg schrijft over het schemergebied tussen luieren voor de lol en luieren omdat je niet anders kunt. Proust, Kabouterland, Ottessa Moshfegh en Louis-Ferdinand Céline staan hem bij.

Best of 2018 Koen Schouwenburg
Beeld Merlijn van Bijsterveld
Hard//talk: Het beste van 2018

Het beste van 2018

Hard//hoofd zet de tien beste hard//talks van 2018 op een rij.

Actueel Hard talk-redactie

Donkere materie

Marijn van der Leeuw maakte foto's en Selin Kuscu gebruikte die als uitgangspunt voor een kort verhaal.

Best of 2018 Selin Kuscu
Beeld Marijn van der Leeuw
Biechtweek: Kutmus

Kutmus

Als mensen je niet de kans geven om je diepste gevoelens aan hen op te biechten, kun je altijd nog te biecht gaan bij mussen. Een kort verhaal van Wiard van der Kooij.

Best of 2018 Wiard van der Kooij
Beeld Friso Blankevoort
Mag ik even de aandacht

Mag ik even de aandacht?

'Als we onze gestolen momenten willen terugeisen, moeten we eerst erkennen dat de huidige digitale middelen onze vrijheid niet vergroten, maar inperken.'

Actueel Mathijs Hoogenboom
Beeld Chloé Pérès-Labourdette
Filmtrialoog: The Disciples – een straatopera

The Disciples – een straatopera

'Een opera maken met twintig daklozen is vragen om problemen.' Onze redacteuren namen de proef op de som.

Actueel Redactie
Beeld Friso Blankevoort
Messy shit 3

Messy shit

Lot Veelenturf veranderde hun naam en begon daarmee een zoektocht naar hun nieuwe stem. De acceptatie van hun flexibele genderidentiteit vereist ook een onbevooroordeeld luisteren van hen omgeving, aan wie Lot zich opnieuw voorstelt.

Actueel Lot Veelenturf
Beeld Evelien Cambré

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een artistieke en journalistieke vrijhaven voor jong talent en experiment. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Helemaal gratis. We kunnen dit niet blijven doen zonder jouw hulp. Als je ons steunt, dan sturen we je als dank de interessantste Hard//hoofd-kunstwerken toe. Word kunstverzamelaar en help Hard//hoofd het volgende decennium door.

Steun ons