nieuwsbrief
menu Asset 14

Biechtweek Mixtape

Mixtape: Biechtmuziek
Actueel Redactie
Beeld Kalle Wolters
Mail

Biechten gaat makkelijker in gezongen vorm. In deze biechtweek-mixtape een paar van de meest rauwe, eerlijke en (jawel) sensuele biechten, getipt door de redactie van Hard//hoofd.

Volgens ons hoofd tekst, Ruby Sanders, is geen afspeellijst compleet zonder Amy Winehouse, en met schrijnende waarheden als "Baby, you weren't there and I was thinking of you when I came" gaat dat ook voor deze mixtape op. Dat meer van deze muzikale biechten over de liefde gaan zal niemand verbazen. Ook Usher biecht beschaamd over een 'chick I was creepin' with', met als vervolg "she said she's three months pregnant and she's keepin' it". Pijnlijk.

En ook onmisbaar op vrijwel iedere afspeellijst: Koning Kanye. Hoofdredacteur Sarah van Binsbergen vat het goed samen: 'Het gehele oeuvre van Kanye is natuurlijk een grote biecht en aanklacht tegelijk.' In Bound 2 buitelen meer van Kanye's vaste thema's over elkaar heen: religie, vrouwen, spijt, verrassend emotionele details.
"Hey, you remember where we first met? Okay, I don't remember where we first met. But hey, admitting is the first step"

Eindredacteur Tommy de Bruijn weet dat je soms iets alleen maar aan jezelf durft op te biechten, tegen je spiegelbeeld misschien. Father John Misty lijkt het te doen in 'The Night Josh Tillman Came To Our Apt.', waar hij allesverzengende waarheden over zijn (hopelijk tijdelijke) partner uitspreekt.
'Of the few main things I hate about her/One's her petty, vogue ideas/Someone's been told too many times they're beyond their years.'

Je leest het al: zo persoonlijk dat je er bijna plaatsvervangende schaamte van krijgt. En dat hoort ook eigenlijk bij een goede biecht. Zo eerlijk dat het een beetje pijn doet. Dus: trek je boetekleed aan en luister mee.

Lees verder Lees verder Lees verder

Redactie
Kalle Wolters (1993) is een illustrator uit Groningen. Geïnspireerd door de Klare Lijn en affiches van de Russische Avant-garde ontwerpt hij posters, verpakkingen en maakt hij illustraties bij artikelen. Daarnaast maakt hij deel uit van het illustratiecollectief Knetterijs.

Steun ons en word kunstverzamelaar

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis.

Zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door.

Steun ons
het laatste
Essay: Je bent pas weg als je niet reageert 2

Je bent pas weg als je niet reageert

Moderne communicatie komt met allerhande sociale ongemakken en twijfels. Maarten Buser over nabijheid en afstand en wat Kanye West hiermee te maken heeft.

Actueel Maarten Buser
Beeld Pirmin Rengers
Column: Glitterachtig afscheid

Glitterachtig afscheid

Oud en nieuw doet Iduna Paalman altijd aan glitters en aan afscheid denken. Door die ene oudjaarsavond van 1999.

Columns & Commentaar Iduna Paalman
Beeld Daphne Prochowski
Gedicht: Heilig is de tong waar de waarheid op ligt


Heilig is de tong waar de waarheid op ligt

Yentl van Stokkum brengt in het kader van de Fakeweek een ode aan de tong, die ieder woord kan omkeren tot het klinkt als de waarheid.

Best of 2018 Yentl van Stokkum
Beeld Ka-Tjun Hau
De noodzaak van het nietsdoen

De noodzaak van het nietsdoen

Koen Schouwenburg schrijft over het schemergebied tussen luieren voor de lol en luieren omdat je niet anders kunt. Proust, Kabouterland, Ottessa Moshfegh en Louis-Ferdinand Céline staan hem bij.

Best of 2018 Koen Schouwenburg
Beeld Merlijn van Bijsterveld
Hard//talk: Het beste van 2018

Het beste van 2018

Hard//hoofd zet de tien beste hard//talks van 2018 op een rij.

Actueel Hard talk-redactie

Donkere materie

Marijn van der Leeuw maakte foto's en Selin Kuscu gebruikte die als uitgangspunt voor een kort verhaal.

Best of 2018 Selin Kuscu
Beeld Marijn van der Leeuw
Biechtweek: Kutmus

Kutmus

Als mensen je niet de kans geven om je diepste gevoelens aan hen op te biechten, kun je altijd nog te biecht gaan bij mussen. Een kort verhaal van Wiard van der Kooij.

Best of 2018 Wiard van der Kooij
Beeld Friso Blankevoort
Mag ik even de aandacht

Mag ik even de aandacht?

'Als we onze gestolen momenten willen terugeisen, moeten we eerst erkennen dat de huidige digitale middelen onze vrijheid niet vergroten, maar inperken.'

Actueel Mathijs Hoogenboom
Beeld Chloé Pérès-Labourdette
Filmtrialoog: The Disciples – een straatopera

The Disciples – een straatopera

'Een opera maken met twintig daklozen is vragen om problemen.' Onze redacteuren namen de proef op de som.

Actueel Redactie
Beeld Friso Blankevoort
Messy shit 3

Messy shit

Lot Veelenturf veranderde hun naam en begon daarmee een zoektocht naar hun nieuwe stem. De acceptatie van hun flexibele genderidentiteit vereist ook een onbevooroordeeld luisteren van hen omgeving, aan wie Lot zich opnieuw voorstelt.

Actueel Lot Veelenturf
Beeld Evelien Cambré

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een artistieke en journalistieke vrijhaven voor jong talent en experiment. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Helemaal gratis. We kunnen dit niet blijven doen zonder jouw hulp. Als je ons steunt, dan sturen we je als dank de interessantste Hard//hoofd-kunstwerken toe. Word kunstverzamelaar en help Hard//hoofd het volgende decennium door.

Steun ons