nieuwsbrief
menu Asset 14

Doe normaal

Literair Coby Hounjet
Mail

Ten eerste wil ik hier geen discussie over wat wel of niet normaal is. Ik bedoel, er zijn mensen op de wereld die het normaal vinden om een gat in een watermeloen te boren, die watermeloen in verschillende standjes te nemen en er daarna over te ejaculeren. Ik persoonlijk vind dat best abnormaal, maar waarschijnlijk vind ik weer dingen normaal die andere mensen abnormaal vinden. Oftewel: dit gaat om mijn persoonlijke mening en als je die stom vindt, hoef je dit niet te lezen. Dan kun je de tijd die dat kost beter besteden en een sjaal voor je zieke oma punniken.

Wat ik dus best normaal vind, is dat mensen geslachtsdelen hebben. Nu zullen er op RTL5 wel af en toe diepzinnige documentaires verschijnen over personen bij wie dat niet het geval is, maar laten we er voor de makkelijkheid gewoon van uitgaan dat de meeste mensen die jij op een dag ziet, een foef of een piemel hebben. Zelfs je ouders hebben ze. En je opa’s en oma’s. Daar hoef je je nu niet te veel bij voor te gaan stellen, want dat is voor niemand leuk. Maar het is dus wel een feit.

L'origin du monde

Beeld: Gustave Courbet - L'Origine du monde via Flickr

De reden waarom ik met dit relaas kom, is dat ik onlangs voor de zesde keer geblokkeerd werd op Facebook. Omdat ik ‘adult content’ op mijn profiel had gezet. Nu ben ik zelf bijna dertig en naar mijn weten ook niet ‘bevriend’ met iemand onder de achttien. Oké, ik heb ook een blog waarop nogal perverse dingen staan, zoals de eerder genoemde meneer met zijn watermeloen en mensen die aan uitpuilende anussen likken, maar ik realiseer me wel dat mijn ooms, tantes en andere vage kennissen dit soort beeldmateriaal niet opeens in hun newsfeed willen zien verschijnen. Ik houd me dus best wel in, maar blijkbaar zijn er mensen die daar anders over denken. Ik weet nog altijd niet wie het nodig vond om mijn foto’s te rapporteren, maar ik vind het wel best kinderachtig. Als je het niet wil zien, ontvriend (ja, ik schaam me ervoor dat ik dit woord gebruik) me dan gewoon of stel je niet aan. We zijn uiteindelijk allemaal ontstaan uit de samenvoeging pik en poes dus het is een beetje onnozel om daar jaren later opeens moeilijk over te gaan doen.

Ik begrijp uiteraard wel dat je niet op dagelijkse basis met de genitalia van toevallige passanten geconfronteerd wilt worden of dat een wekelijks potje geswaffeld worden door een onbekende op de bus niet hoog op je verlanglijstje staat. Maar het handige aan internet is dat je toch grotendeels zelf kunt bepalen wat je wel en niet wilt zien. Om eerlijk te zijn: ik heb er ook geen behoefte aan om foto’s van verbouwingen, ondergekwijlde peuters of zelfgebakken pastinaakmuffins te zien. Maar dan denk ik: als jij er blij van wordt, klik ik gewoon op het kruisje. Kan ik daarna gewoon weer lekker verder naar dwergenporno kijken.


Coby Hounjet is volgens de kassajuffrouwen van de Albert Heijn onder de 25 maar heeft al zeker drie rimpels in haar navel. Verder houdt ze van pikante hummus, liftmuziek en piemels. Ze schrijft bij gebrek aan ander talent.

Steun ons en word kunstverzamelaar

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis.

Zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door.

Steun ons
het laatste
Essay: Je bent pas weg als je niet reageert 2

Je bent pas weg als je niet reageert

Moderne communicatie komt met allerhande sociale ongemakken en twijfels. Maarten Buser over nabijheid en afstand en wat Kanye West hiermee te maken heeft.

Actueel Maarten Buser
Beeld Pirmin Rengers
Column: Glitterachtig afscheid

Glitterachtig afscheid

Oud en nieuw doet Iduna Paalman altijd aan glitters en aan afscheid denken. Door die ene oudjaarsavond van 1999.

Columns & Commentaar Iduna Paalman
Beeld Daphne Prochowski
Gedicht: Heilig is de tong waar de waarheid op ligt


Heilig is de tong waar de waarheid op ligt

Yentl van Stokkum brengt in het kader van de Fakeweek een ode aan de tong, die ieder woord kan omkeren tot het klinkt als de waarheid.

Best of 2018 Yentl van Stokkum
Beeld Ka-Tjun Hau
De noodzaak van het nietsdoen

De noodzaak van het nietsdoen

Koen Schouwenburg schrijft over het schemergebied tussen luieren voor de lol en luieren omdat je niet anders kunt. Proust, Kabouterland, Ottessa Moshfegh en Louis-Ferdinand Céline staan hem bij.

Best of 2018 Koen Schouwenburg
Beeld Merlijn van Bijsterveld
Hard//talk: Het beste van 2018

Het beste van 2018

Hard//hoofd zet de tien beste hard//talks van 2018 op een rij.

Actueel Hard talk-redactie

Donkere materie

Marijn van der Leeuw maakte foto's en Selin Kuscu gebruikte die als uitgangspunt voor een kort verhaal.

Best of 2018 Selin Kuscu
Beeld Marijn van der Leeuw
Biechtweek: Kutmus

Kutmus

Als mensen je niet de kans geven om je diepste gevoelens aan hen op te biechten, kun je altijd nog te biecht gaan bij mussen. Een kort verhaal van Wiard van der Kooij.

Best of 2018 Wiard van der Kooij
Beeld Friso Blankevoort
Mag ik even de aandacht

Mag ik even de aandacht?

'Als we onze gestolen momenten willen terugeisen, moeten we eerst erkennen dat de huidige digitale middelen onze vrijheid niet vergroten, maar inperken.'

Actueel Mathijs Hoogenboom
Beeld Chloé Pérès-Labourdette
Filmtrialoog: The Disciples – een straatopera

The Disciples – een straatopera

'Een opera maken met twintig daklozen is vragen om problemen.' Onze redacteuren namen de proef op de som.

Actueel Redactie
Beeld Friso Blankevoort
Messy shit 3

Messy shit

Lot Veelenturf veranderde hun naam en begon daarmee een zoektocht naar hun nieuwe stem. De acceptatie van hun flexibele genderidentiteit vereist ook een onbevooroordeeld luisteren van hen omgeving, aan wie Lot zich opnieuw voorstelt.

Actueel Lot Veelenturf
Beeld Evelien Cambré

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een artistieke en journalistieke vrijhaven voor jong talent en experiment. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Helemaal gratis. We kunnen dit niet blijven doen zonder jouw hulp. Als je ons steunt, dan sturen we je als dank de interessantste Hard//hoofd-kunstwerken toe. Word kunstverzamelaar en help Hard//hoofd het volgende decennium door.

Steun ons