nieuwsbrief
menu Asset 14

Will BadGuy

Artikel Stéphanie Heeren
Mail

Het wordt weleens gezegd, zo op het internet: het leven zou mooier zijn met een voice-over, en dan het liefst ingesproken door Morgan Freeman. Een zoetgevooisde stem die jouw alledaagse beslommeringen net iets gewichtiger doet klinken. Het zal ook jou wel eens gebeurd zijn dat je in je hoofd de perfecte Facebookstatus had bedacht over je mega interessante bezoek aan de supermarkt/UB/dierenarts, maar dat die eenmaal online toch niet helemaal tot zijn recht kwam. 0 likes, au.

Voor jou, en al die anderen die nu leugenachtig hun hoofd schudden van ‘Nee dat gebeurt mij nooit’ heb ik deze grandioze (al zeg ik het zelf) tip: Will BadGuy. Deze man weet met zijn geile stemgeluid van elke flirt met de kassajongen een wilde romance te maken. Het enige wat je hoeft te doen, is de gewilde tekst aan te leveren bij de zogenoemde Text to speech demo van spraaksoftwareontwikkelaar Acapela. Binnen een seconde galmt jouw succesverhaal door je kamer. Een van mijn favoriete teksten, voorgelezen door, zoals hij voluit heet, English (US) Will Badguy, staat hieronder. Eigenlijk moet je het niet lezen maar laten voordragen, en je gezeik in iets mooiere bewoording verheffen tot iets van algemeen belang voor de mensheid (het is net poëzie).

Meer interpunctie betekent meer drama.

Het mooiste is nog wel dat niemand hoeft te weten dat jij Will BadGuy gebruikt om je belangrijk te voelen. Geen sociaal medium komt eraan te pas. Het is jij en Will. Of de Wills, moet ik eigenlijk zeggen, want Will Badguy is in goed gezelschap van Will FromAfar, Will UpClose, de koddige Will LitteCreature en vele anderen. Ja, zelfs Queen Elizabeth is van de partij. Voor degenen zonder racismeradar staan Nizar en Deepa ter beschikking, die respectievelijk met een Arabisch en Indiaas accent je Engelse teksten voorlezen.

Je kunt dit genot bewaren voor privégebruik of het lekker (offline) delen met je vrienden. Hoe onverwachter, hoe beter. Laat tijdens een onbewaakt moment Will FromAfar de romantische teksten van Rick Astley schreeuwen, of laat Will UpClose een van je vrienden toefluisteren dat zijn baard écht korter geschoren moet worden. Laat Will LittleCreature als afsluiter een scheldkannonade afvuren en de slappe lach zit er wel in voor de rest van de avond.

Als je niet over de benodigde liefde voor absurde humor beschikt, zou je dit programma ook kunnen gebruiken om je uitspraak van een vreemde taal te checken (saai). Het is eigenlijk bedoeld om websitebezoekers te laten verwelkomen door één van deze stemmen (saai). Acapela maakt prima software, maar er is een ontbrekend element wat het feest compleet zou maken. English (US) - Morgan Freeman.


Stéphanie Heeren

Steun ons en word kunstverzamelaar

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis.

Zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door.

Steun ons
het laatste
Essay: Je bent pas weg als je niet reageert 2

Je bent pas weg als je niet reageert

Moderne communicatie komt met allerhande sociale ongemakken en twijfels. Maarten Buser over nabijheid en afstand en wat Kanye West hiermee te maken heeft.

Actueel Maarten Buser
Beeld Pirmin Rengers
Column: Glitterachtig afscheid

Glitterachtig afscheid

Oud en nieuw doet Iduna Paalman altijd aan glitters en aan afscheid denken. Door die ene oudjaarsavond van 1999.

Columns & Commentaar Iduna Paalman
Beeld Daphne Prochowski
Gedicht: Heilig is de tong waar de waarheid op ligt


Heilig is de tong waar de waarheid op ligt

Yentl van Stokkum brengt in het kader van de Fakeweek een ode aan de tong, die ieder woord kan omkeren tot het klinkt als de waarheid.

Best of 2018 Yentl van Stokkum
Beeld Ka-Tjun Hau
De noodzaak van het nietsdoen

De noodzaak van het nietsdoen

Koen Schouwenburg schrijft over het schemergebied tussen luieren voor de lol en luieren omdat je niet anders kunt. Proust, Kabouterland, Ottessa Moshfegh en Louis-Ferdinand Céline staan hem bij.

Best of 2018 Koen Schouwenburg
Beeld Merlijn van Bijsterveld
Hard//talk: Het beste van 2018

Het beste van 2018

Hard//hoofd zet de tien beste hard//talks van 2018 op een rij.

Actueel Hard talk-redactie

Donkere materie

Marijn van der Leeuw maakte foto's en Selin Kuscu gebruikte die als uitgangspunt voor een kort verhaal.

Best of 2018 Selin Kuscu
Beeld Marijn van der Leeuw
Biechtweek: Kutmus

Kutmus

Als mensen je niet de kans geven om je diepste gevoelens aan hen op te biechten, kun je altijd nog te biecht gaan bij mussen. Een kort verhaal van Wiard van der Kooij.

Best of 2018 Wiard van der Kooij
Beeld Friso Blankevoort
Mag ik even de aandacht

Mag ik even de aandacht?

'Als we onze gestolen momenten willen terugeisen, moeten we eerst erkennen dat de huidige digitale middelen onze vrijheid niet vergroten, maar inperken.'

Actueel Mathijs Hoogenboom
Beeld Chloé Pérès-Labourdette
Filmtrialoog: The Disciples – een straatopera

The Disciples – een straatopera

'Een opera maken met twintig daklozen is vragen om problemen.' Onze redacteuren namen de proef op de som.

Actueel Redactie
Beeld Friso Blankevoort
Messy shit 3

Messy shit

Lot Veelenturf veranderde hun naam en begon daarmee een zoektocht naar hun nieuwe stem. De acceptatie van hun flexibele genderidentiteit vereist ook een onbevooroordeeld luisteren van hen omgeving, aan wie Lot zich opnieuw voorstelt.

Actueel Lot Veelenturf
Beeld Evelien Cambré

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een artistieke en journalistieke vrijhaven voor jong talent en experiment. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Helemaal gratis. We kunnen dit niet blijven doen zonder jouw hulp. Als je ons steunt, dan sturen we je als dank de interessantste Hard//hoofd-kunstwerken toe. Word kunstverzamelaar en help Hard//hoofd het volgende decennium door.

Steun ons