nieuwsbrief
menu Asset 14

Slechte seks

Ik was laatst aan het neuken, maar realiseerde me tegelijkertijd dat ik dat beter niet had kunnen doen. De jongen in kwestie was veel te jong en ik veel te dronken. Bovendien was ik kort daarvoor een beetje gevallen voor iemand anders. Maar ik wilde nou ook wel eens over mijn al maanden durende gebroken hart heen zijn, dus ik dacht: “Wees een vent en heb gewoon seks, ook al vind je dit manspersoon niet heel aantrekkelijk (misschien zelfs enigszins afstotelijk) en weet je nu al dat je nooit verliefd op hem zal worden.” Een beetje seks moet toch kunnen? Beter slechte seks dan geen seks, dacht ik met al het testosteron dat ik in me had.

Mail

Het werd een rampzalige belevenis. Ik vond er niets aan en terwijl de jongen tussen mijn benen verdween dacht ik alleen maar aan de andere jongen voor wie ik een beetje was gevallen en aan mijn gebroken hart dat niets minder gebroken aanvoelde. De enige manier, zo leek het op dat moment, om zo snel mogelijk van de hele situatie verlost te zijn, was door te doen alsof het allemaal juist extreem lekker was (“oh wat heeeeeeerlijk allemaal, ik kom nu meteen klaar, jij ook NU toch, ja toch, NU ja!”). Na afloop voelde ik me niet beter (door de seks) maar juist slechter (door de slechte seks). Over je eigen grenzen heen gaan geeft een unheimisch en knagend gevoel dat nog dagen blijft hangen, net als het gevoel van een ongewenste, kleverige pik in je hand.

Illustratie: Aart-Jan Venema

Ik had gewoon willen genieten van mijn vrije, ongebonden seksleven, zoals Samantha uit Sex and the City, maar in plaats daarvan voelde ik me vreselijk. Ik was verbaasd omdat ik oprecht dacht dat het voor een keer niet heel veel zou uitmaken met wie ik tussen de lakens belandde, zolang het maar iemand was van het andere geslacht en iemand om wie ik een beetje kon lachen. Maar Samantha’s wereld blijft er een van fictie, van gepolijste schone schijn. Zij trof geen blowende, lethargische lapzwansen die denken dat een onvergetelijke seksnacht bestaat uit met platte duim bovenop de rand van het schaambeen drukken (als ware het een punaise die een harde muur in moet) en vervolgens als een opwindpoppetje in je op en neer bonken.

Ik neem het deze jongen heus niet kwalijk. Seks blijft vooral een kwestie van timing en, ja, ik ga het echt opschrijven, chemie. Het kan best dat dit voor mij onaantrekkelijke konijn met iemand anders, op een ander moment, de sterren van de hemel vrijt. En dat hij in de tussentijd ontdekt dat een clitoris tussen de schaamlippen zit. Ik, als de volwassene van ons twee, ging tegen beter weten in met hem mee. Ik was geil, dronken en eenzaam en in het verleden was een aantal one-of-meerdere-night-stands best heel goed uitgepakt. Maar seks om de seks, dat werkt dus niet. Behalve grappig en man zijn, moeten mijn toekomstige bedpartners ook iets van een chemische reactie teweegbrengen. Al is het maar voor één nachtje.

Noor Spanjer (Amsterdam, 1982) is freelance journaliste en mediawetenschapper. Als nieuwerwetse minstreel is zij altijd op zoek naar persoonlijke verhalen en daarnaast is ze ideologisch inzetbaar voor feministische zaken en andere nature-nurture kwesties.
Aart-Jan Venema is freelance illustrator en verhalenverteller. Hij werkt onder andere voor NRC.next, de Groene Amsterdammer en hard/hoofd.

Steun ons en word kunstverzamelaar

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis.

Zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door.

Steun ons
het laatste
Essay: Je bent pas weg als je niet reageert 2

Je bent pas weg als je niet reageert

Moderne communicatie komt met allerhande sociale ongemakken en twijfels. Maarten Buser over nabijheid en afstand en wat Kanye West hiermee te maken heeft.

Column: Glitterachtig afscheid

Glitterachtig afscheid

Oud en nieuw doet Iduna Paalman altijd aan glitters en aan afscheid denken. Door die ene oudjaarsavond van 1999.

Gedicht: Heilig is de tong waar de waarheid op ligt


Heilig is de tong waar de waarheid op ligt

Yentl van Stokkum brengt in het kader van de Fakeweek een ode aan de tong, die ieder woord kan omkeren tot het klinkt als de waarheid.

De noodzaak van het nietsdoen

De noodzaak van het nietsdoen

Koen Schouwenburg schrijft over het schemergebied tussen luieren voor de lol en luieren omdat je niet anders kunt. Proust, Kabouterland, Ottessa Moshfegh en Louis-Ferdinand Céline staan hem bij.

Hard//talk: Het beste van 2018

Het beste van 2018

Hard//hoofd zet de tien beste hard//talks van 2018 op een rij.

Donkere materie

Marijn van der Leeuw maakte foto's en Selin Kuscu gebruikte die als uitgangspunt voor een kort verhaal.

Biechtweek: Kutmus

Kutmus

Als mensen je niet de kans geven om je diepste gevoelens aan hen op te biechten, kun je altijd nog te biecht gaan bij mussen. Een kort verhaal van Wiard van der Kooij.

Mag ik even de aandacht

Mag ik even de aandacht?

'Als we onze gestolen momenten willen terugeisen, moeten we eerst erkennen dat de huidige digitale middelen onze vrijheid niet vergroten, maar inperken.'

Filmtrialoog: The Disciples – een straatopera

The Disciples – een straatopera

'Een opera maken met twintig daklozen is vragen om problemen.' Onze redacteuren namen de proef op de som.

Messy shit 3

Messy shit

Lot Veelenturf veranderde hun naam en begon daarmee een zoektocht naar hun nieuwe stem. De acceptatie van hun flexibele genderidentiteit vereist ook een onbevooroordeeld luisteren van hen omgeving, aan wie Lot zich opnieuw voorstelt.

Essay: ‘Dank voor jullie inzet!'

‘Dank voor jullie inzet!'

Mensen willen het liefst werk doen dat in een positieve zin bijdraagt aan het leven van anderen. Maar is dit wel een haalbaar ideaal?

 1

Kerstbezoek voor Gavin Marley

Gavin en Susan lopen elkaar jaren na hun middelbareschooltijd weer tegen het lijf. Gavin, die inmiddels steenrijk is, nodigt de dakloze Susan bij hem thuis uit.

Gedachtes over het imposter​syndroom

Gedachtes over het imposter​syndroom

Het jaar is bijna voorbij en daarom zet Hard//hoofd de beste stukken van 2018 nog één keer in de schijnwerpers.   Slimme, competente mensen die ervan overtuigd zijn dat ze hun succes niet verdienen. Het komt zo vaak voor dat er een term voor bestaat: het impostersyndroom. In het kader van de Fakeweek een persoonlijke […]

Tip: Neem je beste vriend(in) mee naar een kerstdiner

Neem je beste vriend(in) mee naar een kerstdiner

In deze laatste tip van 2018 geeft Emma Stomp op de valreep een onmisbaar advies voor de feestdagen.

Mentale maandag: kerst 1

All I Want for Christmas

Mentale gezondheid is belangrijk, maar we praten er weinig over. Daarom gidst Nastia Cistakova je in deze tweewekelijkse beeldcolumn langs de taboes, onhandige vragen en ongemakkelijke antwoorden over psychische problemen. Nastia weet hoe het voelt als het er in dat prachtige hoofd van je soms net wat anders aan toegaat dan ‘normaal’, en ze illustreert herkenbare […]

Willen wonen in een kerstetalage

Willen wonen in een kerstetalage

Ieder jaar met kerst willen we heel veel spullen kopen. Het zijn rekwisieten voor wanneer we ons even de protagonist in een kerstverhaal willen wanen. Maar doen we dit eigenlijk niet het hele jaar?

Alles vijf sterren: Amstelveen, een kroeg en klassieke muziek 1

Stoofvlees, heiligen en de liefde

Deze week spraken drie hard//hoofd-redactieleden hun kersttip voor je in. Van stoofvlees, via Nick Cave, naar oude liefde.

De komma in mijn komedie

De komma in mijn komedie

'Roken is niks anders dan spelen met de dood', iedereen weet dat het een slecht idee is, maar toch beginnen mensen eraan. Koen Schouwenburg schrijft over de absurditeit van een verslaving en hoe daarmee om te gaan.

Hard//talk: Sociaal ondernemers: stop met vliegen afvangen

Sociaal ondernemers: stop met vliegen afvangen

De wereld staat in brand en dat mag niet onbeschreven blijven. Sociaal ondernemen is de beste keuzes maken in een imperfecte wereld. Stop daarom met elkaar afvallen, vorm samen een front, en focus op de positive impact van duurzame innovatie, betoogt Dylan Meert. Het wordt tijd dat duurzame, eerlijke en sociale initiatieven ophouden met elkaars […]

Column: Skaten is overleven

Olympisch gezien

Iduna Paalman wil nét naar bed gaan als haar broertje belt. Met gewéldig nieuws.

Steun ons en word kunstverzamelaar
Hardhoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. Word nu kunstverzamelaar en ontvang de interessantste Hard//hoofd kunstwerken.

Steun ons vanaf €5