DJ-duo met humor." /> DJ-duo met humor." />
nieuwsbrief
menu Asset 14

Organic

Artikel Redactie
Mail

Op 30 juni geeft hard//hoofd een feest om het einde van de oude wereld te vieren en samen met jullie een nieuw leven te beginnen (klik hier voor het Facebook-event). Het DJ-duo Organic garandeert goede muziek en jolijt.

1 Waarom zijn jullie hier in vredesnaam mee begonnen? En hoe?
Puur om uiteindelijk rockster te worden... en omdat we eigenlijk een dodecafonisch stuk moesten componeren voor onze opleiding (Music & Technology). Wij zijn hier mee begonnen omdat we dit wilden doen. We hadden het idee dat in deze hoek nog wel wat te bereiken en te vernieuwen viel. Door middel van onze laptops, synthesizers en slechte ideeën.

2 Wat zouden jullie nooit meer doen?
De avondvierdaagse, zo'n halve sinaasappel met een pepermuntje... dat is nou typisch iets wat niets voor ons is.

3 Wat is jullie lievelingsdier (als collectief)?
Wat vaak het geval is bij lievelingsdieren is dat mensen dieren kiezen waar ze nooit feitelijk interactie mee hebben gehad, zoals een walvis of een eenhoorn. Het is natuurlijk raar om er zeker van te zijn dat dat je lievelingsdier is, als je niet weet hoe hij of zij zich in de omgang gedraagt. Doe daarom maar een kat. Onbetrouwbaar en gedraagt zich als god. Dat is precies wat je zoekt in een dier. Honden zijn kut, die kunnen niet op hun eigen houtje gaan poepen.

4 Hoe werken jullie?

Één van ons gaat klooien en één van ons gaat 'Guido-en'. Dat betekent op je luie reet zitten, spelletjes doen op je iPhone of laptop of Gummbah-stripjes lezen en kutopmerkingen maken. En af en toe wisselen we dan om.

5 Wat fascineert jullie?
Wat mij (Wessel) fascineert zijn dingen die niet te grijpen zijn. Zoals een geoliede rookworst. Ofwel dingen die niet te begrijpen zijn: iemand die zijn rookworst oliet om hem vervolgens proberen vast te grijpen. Wat mij (Jules) fascineert is de Noord-Zuidlijn: wanneer issie nou éindélíjk af!?6 Wie zouden jullie liever doen: Penelope Cruz of Scarlett Johansson?

Scarlett Johansson (aldus beiden).

7 Wie zijn jullie helden?

Hunter S. Thompson, Gummbah, Jeroom, David Lynch, Herman Brusselmans, D'Angelo, Richard d James, Aaron Funk, Luke Vibert, J. Dilla, Stanley Kubrick, Steven de Peven, Agent Dale Cooper, Aardvarck, Aldous Huxley, Alexander Shulgin, David Guetta en R. Kelly.

8 Wat is dat achter jullie? Daar in de hoek?

Wie maakt er een pak van lakens? Wie?

9 Nooit meer seks of nooit meer eten?
Dit is natuurlijk een stomme vraag. Gezien dit twee van de belangrijkste dingen zijn in het overlevingsproces van levende organismes op zich. Op het moment dat je 1 van de 2 weghaalt, zorg je er al voor dat je je ofwel niet kan voortplanten of wel niet kan overleven. Wat beide instinctief nodig en belangrijk is voor het voortbestaan van de soort. Kun je net zo goed vragen: nooit meer ademen of nooit meer poepen?

10 Wat verwachten jullie van 30 juni en wat kunnen wij van jullie verwachten?
Quasi-intellectuele hipsters, met quasi-intellectuele gesprekken over quasi-maatschappelijke/politieke/culterele/wetenschappelijke thema's. Die als wij ooit doorbreken vol lof tegen hun vrienden vertellen dat ze ons al hebben zien draaien voor we ook maar een nummer officieel uitgebracht hebben, maar vervolgens ons de rug toekeren, omdat ons tweede album bij de Free Record Shop te koop is.

Jullie kunnen van ons de laatste hits van David Guetta, Rihanna, Nelly Furtado, Adele, Carly Rae Jeapsen, LMFAO en aanverwante verwachten. Maar of die verwachtingen uitkomen, dat durven we dan weer niet te bevestigen. Wat wel makkelijker te bevestigen is dat we de avond (en tevens de wereld) ongelofelijk, raar, spetterend, uitbundig en vol energie, maar vooral episch zullen laten eindigen... Want daar zijn we goed in.


Redactie

Steun ons en word kunstverzamelaar

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis.

Zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door.

Steun ons
het laatste
Essay: Je bent pas weg als je niet reageert 2

Je bent pas weg als je niet reageert

Moderne communicatie komt met allerhande sociale ongemakken en twijfels. Maarten Buser over nabijheid en afstand en wat Kanye West hiermee te maken heeft.

Actueel Maarten Buser
Beeld Pirmin Rengers
Column: Glitterachtig afscheid

Glitterachtig afscheid

Oud en nieuw doet Iduna Paalman altijd aan glitters en aan afscheid denken. Door die ene oudjaarsavond van 1999.

Columns & Commentaar Iduna Paalman
Beeld Daphne Prochowski
Gedicht: Heilig is de tong waar de waarheid op ligt


Heilig is de tong waar de waarheid op ligt

Yentl van Stokkum brengt in het kader van de Fakeweek een ode aan de tong, die ieder woord kan omkeren tot het klinkt als de waarheid.

Best of 2018 Yentl van Stokkum
Beeld Ka-Tjun Hau
De noodzaak van het nietsdoen

De noodzaak van het nietsdoen

Koen Schouwenburg schrijft over het schemergebied tussen luieren voor de lol en luieren omdat je niet anders kunt. Proust, Kabouterland, Ottessa Moshfegh en Louis-Ferdinand Céline staan hem bij.

Best of 2018 Koen Schouwenburg
Beeld Merlijn van Bijsterveld
Hard//talk: Het beste van 2018

Het beste van 2018

Hard//hoofd zet de tien beste hard//talks van 2018 op een rij.

Actueel Hard talk-redactie

Donkere materie

Marijn van der Leeuw maakte foto's en Selin Kuscu gebruikte die als uitgangspunt voor een kort verhaal.

Best of 2018 Selin Kuscu
Beeld Marijn van der Leeuw
Biechtweek: Kutmus

Kutmus

Als mensen je niet de kans geven om je diepste gevoelens aan hen op te biechten, kun je altijd nog te biecht gaan bij mussen. Een kort verhaal van Wiard van der Kooij.

Best of 2018 Wiard van der Kooij
Beeld Friso Blankevoort
Mag ik even de aandacht

Mag ik even de aandacht?

'Als we onze gestolen momenten willen terugeisen, moeten we eerst erkennen dat de huidige digitale middelen onze vrijheid niet vergroten, maar inperken.'

Actueel Mathijs Hoogenboom
Beeld Chloé Pérès-Labourdette
Filmtrialoog: The Disciples – een straatopera

The Disciples – een straatopera

'Een opera maken met twintig daklozen is vragen om problemen.' Onze redacteuren namen de proef op de som.

Actueel Redactie
Beeld Friso Blankevoort
Messy shit 3

Messy shit

Lot Veelenturf veranderde hun naam en begon daarmee een zoektocht naar hun nieuwe stem. De acceptatie van hun flexibele genderidentiteit vereist ook een onbevooroordeeld luisteren van hen omgeving, aan wie Lot zich opnieuw voorstelt.

Actueel Lot Veelenturf
Beeld Evelien Cambré

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een artistieke en journalistieke vrijhaven voor jong talent en experiment. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Helemaal gratis. We kunnen dit niet blijven doen zonder jouw hulp. Als je ons steunt, dan sturen we je als dank de interessantste Hard//hoofd-kunstwerken toe. Word kunstverzamelaar en help Hard//hoofd het volgende decennium door.

Steun ons