Een solidaire vakantie." /> Een solidaire vakantie." />
nieuwsbrief
menu Asset 14

Vakantie in Griekenland

Artikel Eeva
Mail

Ongeveer 46 procent van de Nederlanders wil geen steun meer geven aan Griekenland. In de Nederlandse media worden de Grieken afgeschilderd als lui en corrupt, met te veel vakantiedagen. In Griekenland worden inmiddels weer kinderen te vondeling gelegd, heeft de werkloosheid een record van 21,7 procent bereikt, onder jongeren zelfs 53,8 procent. Minimumlonen en salarissen worden verlaagd, soms wel met 30 procent. Pensioenen worden flink gekort en er worden zware bezuinigingen op de sociale zekerheid doorgevoerd. Ondertussen hopen de Europese regeringsleiders dat de Grieken op 17 juni zullen stemmen op dezelfde partijen die ze met deze problemen hebben opgezadeld, zonder investeringen of groei in het vooruitzicht. Europese solidariteit lijkt iets van vervlogen tijden.

De vaak zo simpel voorgestelde oplossing van een 'Grexit' kan nog wel eens heel vervelend uitpakken, ook voor Henk en Ingrid, want niemand kan precies voorspellen wat de effecten daarvan zullen zijn.

Wat kunnen we er zelf aan doen? Combineer het nuttige met het aangename: ga op vakantie naar Griekenland en breng zelf wat euro's die kant op. Zo weet je ook zeker dat het in de zakken terecht komt van de gewone Griek. Steun de Griek die een hotelletje runt, een restaurant heeft, een kiosk openhoudt of werkt in een discotheek. De Griek met een duiksportbedrijfje of de Griek die zeiltochtjes aanbiedt.

Denk bij een vakantie in Griekenland aan souflaki, tatziki, feta, verse vis en schapenvlees. Je kunt je tegoed doen aan Retsina, Tsipouro, Ouzo en Metaxa. Natuurlijk ook blauwe zeeën, witte stranden en heel veel zon. Verder oude vrouwtjes in het zwart, straatkatten, vissersbootjes, wit gekalkte huisjes. En je intellectuele behoeftes kun je stillen met de vele restanten uit de Oudheid die overal te vinden zijn.


Eeva

Steun ons en word kunstverzamelaar

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis.

Zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door.

Steun ons
het laatste
Essay: Je bent pas weg als je niet reageert 2

Je bent pas weg als je niet reageert

Moderne communicatie komt met allerhande sociale ongemakken en twijfels. Maarten Buser over nabijheid en afstand en wat Kanye West hiermee te maken heeft.

Actueel Maarten Buser
Beeld Pirmin Rengers
Column: Glitterachtig afscheid

Glitterachtig afscheid

Oud en nieuw doet Iduna Paalman altijd aan glitters en aan afscheid denken. Door die ene oudjaarsavond van 1999.

Columns & Commentaar Iduna Paalman
Beeld Daphne Prochowski
Gedicht: Heilig is de tong waar de waarheid op ligt


Heilig is de tong waar de waarheid op ligt

Yentl van Stokkum brengt in het kader van de Fakeweek een ode aan de tong, die ieder woord kan omkeren tot het klinkt als de waarheid.

Best of 2018 Yentl van Stokkum
Beeld Ka-Tjun Hau
De noodzaak van het nietsdoen

De noodzaak van het nietsdoen

Koen Schouwenburg schrijft over het schemergebied tussen luieren voor de lol en luieren omdat je niet anders kunt. Proust, Kabouterland, Ottessa Moshfegh en Louis-Ferdinand Céline staan hem bij.

Best of 2018 Koen Schouwenburg
Beeld Merlijn van Bijsterveld
Hard//talk: Het beste van 2018

Het beste van 2018

Hard//hoofd zet de tien beste hard//talks van 2018 op een rij.

Actueel Hard talk-redactie

Donkere materie

Marijn van der Leeuw maakte foto's en Selin Kuscu gebruikte die als uitgangspunt voor een kort verhaal.

Best of 2018 Selin Kuscu
Beeld Marijn van der Leeuw
Biechtweek: Kutmus

Kutmus

Als mensen je niet de kans geven om je diepste gevoelens aan hen op te biechten, kun je altijd nog te biecht gaan bij mussen. Een kort verhaal van Wiard van der Kooij.

Best of 2018 Wiard van der Kooij
Beeld Friso Blankevoort
Mag ik even de aandacht

Mag ik even de aandacht?

'Als we onze gestolen momenten willen terugeisen, moeten we eerst erkennen dat de huidige digitale middelen onze vrijheid niet vergroten, maar inperken.'

Actueel Mathijs Hoogenboom
Beeld Chloé Pérès-Labourdette
Filmtrialoog: The Disciples – een straatopera

The Disciples – een straatopera

'Een opera maken met twintig daklozen is vragen om problemen.' Onze redacteuren namen de proef op de som.

Actueel Redactie
Beeld Friso Blankevoort
Messy shit 3

Messy shit

Lot Veelenturf veranderde hun naam en begon daarmee een zoektocht naar hun nieuwe stem. De acceptatie van hun flexibele genderidentiteit vereist ook een onbevooroordeeld luisteren van hen omgeving, aan wie Lot zich opnieuw voorstelt.

Actueel Lot Veelenturf
Beeld Evelien Cambré

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een artistieke en journalistieke vrijhaven voor jong talent en experiment. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Helemaal gratis. We kunnen dit niet blijven doen zonder jouw hulp. Als je ons steunt, dan sturen we je als dank de interessantste Hard//hoofd-kunstwerken toe. Word kunstverzamelaar en help Hard//hoofd het volgende decennium door.

Steun ons