Hoe heet die jongen ook al weer van TV? Die met die droevige ogen?" /> Hoe heet die jongen ook al weer van TV? Die met die droevige ogen?" />
nieuwsbrief
menu Asset 14

Jelle Brandt Corstius

Closer to Jelle Eva
Mail

Mijn moeder rijdt mij naar de IKEA, ik zit in de passagiersstoel, ze vraagt aan me:

-Hoe heet die jongen ook al weer van TV? Die met die droevige ogen?

-Ramsey Nasr?

-Nee. Die jongen van die naar Rusland ging.

-Oh. Jelle Brand Corstius.

-Ja hij! Ik zag gister een interview met hem op TV. Dat is een bijzondere jongen.

-Vind je? Ik vind Ramsey Nasr wel sexy.

-Wie is dat? Ik bedoel die jongen Jelle van TV dus. Ik moest aan jou denken toen ik hem zag.

-Hmm. Probeer je me te koppelen? Dat is toch onzin mama, je kent hem helemaal niet.

-Ja, Nee, maar hij zei in dat interview allemaal dingen waardoor ik denk dat hij heel erg goed bij je past. Hij gaat óók vaak de stad uit in zijn eentje, naar het strand of naar het bos. Net als jij toch!

-Dat doe ik om alleen te zijn. Hij denk ik ook. Als je met z’n tweeën gaat dan is de lol ervan af. Bovendien, ik wil niet gekoppeld worden, waarom probeer je sinds ik dertig ben me ineens aan allerlei jongens te koppelen?

-Nou ja, omdat je zo hard werkt en het zo druk hebt, en dat moet je allemaal maar in je eentje doen. Het lijkt me zo fijn voor je als je dat allemaal niet alleen hoeft te doen.

-Maar ik ben juist blij dat ik alleen ben en ook tijd heb om veel te werken, dat is prima zo. Daar is ook niets mis mee, toch?

-Nee nee. Maar het lijkt me gewoon zo moeilijk voor je. Je bent alleen thuis en je moet elke maaltijd maar alleen voor jezelf koken.

-Oh dat is juist makkelijk, dan kan ik wat overblijft invriezen en dan hoef ik weer een keer minder te koken. Echt, maak je nou niet zo’n zorgen mama. Het is prima zo, echt.

-Maar toch. Het is zo'n leuke jongen.


Eva

Steun ons en word kunstverzamelaar

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis.

Zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door.

Steun ons
het laatste
Essay: Je bent pas weg als je niet reageert 2

Je bent pas weg als je niet reageert

Moderne communicatie komt met allerhande sociale ongemakken en twijfels. Maarten Buser over nabijheid en afstand en wat Kanye West hiermee te maken heeft.

Actueel Maarten Buser
Beeld Pirmin Rengers
Column: Glitterachtig afscheid

Glitterachtig afscheid

Oud en nieuw doet Iduna Paalman altijd aan glitters en aan afscheid denken. Door die ene oudjaarsavond van 1999.

Columns & Commentaar Iduna Paalman
Beeld Daphne Prochowski
Gedicht: Heilig is de tong waar de waarheid op ligt


Heilig is de tong waar de waarheid op ligt

Yentl van Stokkum brengt in het kader van de Fakeweek een ode aan de tong, die ieder woord kan omkeren tot het klinkt als de waarheid.

Best of 2018 Yentl van Stokkum
Beeld Ka-Tjun Hau
De noodzaak van het nietsdoen

De noodzaak van het nietsdoen

Koen Schouwenburg schrijft over het schemergebied tussen luieren voor de lol en luieren omdat je niet anders kunt. Proust, Kabouterland, Ottessa Moshfegh en Louis-Ferdinand Céline staan hem bij.

Best of 2018 Koen Schouwenburg
Beeld Merlijn van Bijsterveld
Hard//talk: Het beste van 2018

Het beste van 2018

Hard//hoofd zet de tien beste hard//talks van 2018 op een rij.

Actueel Hard talk-redactie

Donkere materie

Marijn van der Leeuw maakte foto's en Selin Kuscu gebruikte die als uitgangspunt voor een kort verhaal.

Best of 2018 Selin Kuscu
Beeld Marijn van der Leeuw
Biechtweek: Kutmus

Kutmus

Als mensen je niet de kans geven om je diepste gevoelens aan hen op te biechten, kun je altijd nog te biecht gaan bij mussen. Een kort verhaal van Wiard van der Kooij.

Best of 2018 Wiard van der Kooij
Beeld Friso Blankevoort
Mag ik even de aandacht

Mag ik even de aandacht?

'Als we onze gestolen momenten willen terugeisen, moeten we eerst erkennen dat de huidige digitale middelen onze vrijheid niet vergroten, maar inperken.'

Actueel Mathijs Hoogenboom
Beeld Chloé Pérès-Labourdette
Filmtrialoog: The Disciples – een straatopera

The Disciples – een straatopera

'Een opera maken met twintig daklozen is vragen om problemen.' Onze redacteuren namen de proef op de som.

Actueel Redactie
Beeld Friso Blankevoort
Messy shit 3

Messy shit

Lot Veelenturf veranderde hun naam en begon daarmee een zoektocht naar hun nieuwe stem. De acceptatie van hun flexibele genderidentiteit vereist ook een onbevooroordeeld luisteren van hen omgeving, aan wie Lot zich opnieuw voorstelt.

Actueel Lot Veelenturf
Beeld Evelien Cambré

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een artistieke en journalistieke vrijhaven voor jong talent en experiment. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Helemaal gratis. We kunnen dit niet blijven doen zonder jouw hulp. Als je ons steunt, dan sturen we je als dank de interessantste Hard//hoofd-kunstwerken toe. Word kunstverzamelaar en help Hard//hoofd het volgende decennium door.

Steun ons