Een getrouwd stel, gedeeld door vijf. Op 2 december in Studio K!" /> Een getrouwd stel, gedeeld door vijf. Op 2 december in Studio K!" />
nieuwsbrief
menu Asset 14

Houses

Audio Redactie
Mail

Hard//hoofd organiseert op 2 december in Studio K in Amsterdam weer een feest. Ditmaal is het een benefietfeest in het kader van onze crowdfunding-campagne op Voordekunst (koop hier ook uw kaartje), waarmee we geld proberen in te zamelen om voort te bestaan en een nog hoger niveau als tijdschrift te bereiken. Het wordt een sfeervolle, goed gevulde avond, met sterke artiesten en vreemde randprogrammering. Zoals u dat van ons gewend bent. Op deze plek stellen we de programmering aan u voor. Te beginnen met Houses, die uw wereld gaan rocken.

Houses is een jonge band uit Amsterdam die gekenmerkt wordt door een hechte vriendschap en democratische werkwijze. Dit uit zich in nummers die persoonlijke teksten combineren met een band die op het scherpst van de snede speelt om de emotionele lading zo goed mogelijk over te brengen. Na de release van hun EP in 2010 stonden ze o.a. op Noorderslag en tourde ze in 2011 met Dazzled Kid & Hooverphonic met plezier het land door. Dit culmineerde afgelopen september in de release van hun eerste album 'Clean Life'.

Op welk nummer zijn jullie het meest trots?
"Hmm, moeilijk. Iedereen heeft zo z'n favorieten maar volgens mij Clean Mouth... Omdat het een sleutelnummer van het album bleek te zijn, terwijl we eerst niet wisten hoe we de energie ervan moesten vastleggen. Toen het erop opstond en onze eigen verwachtingen overtrof was er wel een gevoel van trots.

Het is een behoorlijk verhalend nummer, waar ieder een eigen verklaring voor heeft maar zowel in de muziek als in de tekst wordt er een lange weg afgelegd van verveling naar woede en verdriet."

Hoe werken jullie?
"Als een getrouwd stel gedeeld door vijf. We hebben therapie nodig."

Wat fascineert jullie?
"Onze werkwijze. En de VH1 Classic Albums serie. Daar krijgen we geen genoeg van"

Wie zijn jullie helden?
"We hebben veel verschillende smaken in de band en dus ook veel uiteenlopende helden. Maar Feist is er een die ons verbindt. The Secret Love Parade. Dylan Carlson van Earth."

Wat is dat achter jullie? Daar in de hoek?
"Een stekkerblok van onze oefenruimte! Het leek ons leuk om de fotoshoot op een plek te doen waar we ons thuis voelen. Gelukkig zie je niet wat er allemaal onder de bank ligt. "

Wat verwachten jullie van 2 december en wat kunnen wij van jullie verwachten?
"Een afwisselende avond! We hopen daar een groot aandeel in te kunnen leveren."

Houses staat op 2 december op het podium. Bestel je kaartje door middel van een donatie van minimaal 15 euro op Voordekunst.


Redactie

Steun ons en word kunstverzamelaar

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis.

Zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door.

Steun ons
het laatste
Essay: Je bent pas weg als je niet reageert 2

Je bent pas weg als je niet reageert

Moderne communicatie komt met allerhande sociale ongemakken en twijfels. Maarten Buser over nabijheid en afstand en wat Kanye West hiermee te maken heeft.

Actueel Maarten Buser
Beeld Pirmin Rengers
Column: Glitterachtig afscheid

Glitterachtig afscheid

Oud en nieuw doet Iduna Paalman altijd aan glitters en aan afscheid denken. Door die ene oudjaarsavond van 1999.

Columns & Commentaar Iduna Paalman
Beeld Daphne Prochowski
Gedicht: Heilig is de tong waar de waarheid op ligt


Heilig is de tong waar de waarheid op ligt

Yentl van Stokkum brengt in het kader van de Fakeweek een ode aan de tong, die ieder woord kan omkeren tot het klinkt als de waarheid.

Best of 2018 Yentl van Stokkum
Beeld Ka-Tjun Hau
De noodzaak van het nietsdoen

De noodzaak van het nietsdoen

Koen Schouwenburg schrijft over het schemergebied tussen luieren voor de lol en luieren omdat je niet anders kunt. Proust, Kabouterland, Ottessa Moshfegh en Louis-Ferdinand Céline staan hem bij.

Best of 2018 Koen Schouwenburg
Beeld Merlijn van Bijsterveld
Hard//talk: Het beste van 2018

Het beste van 2018

Hard//hoofd zet de tien beste hard//talks van 2018 op een rij.

Actueel Hard talk-redactie

Donkere materie

Marijn van der Leeuw maakte foto's en Selin Kuscu gebruikte die als uitgangspunt voor een kort verhaal.

Best of 2018 Selin Kuscu
Beeld Marijn van der Leeuw
Biechtweek: Kutmus

Kutmus

Als mensen je niet de kans geven om je diepste gevoelens aan hen op te biechten, kun je altijd nog te biecht gaan bij mussen. Een kort verhaal van Wiard van der Kooij.

Best of 2018 Wiard van der Kooij
Beeld Friso Blankevoort
Mag ik even de aandacht

Mag ik even de aandacht?

'Als we onze gestolen momenten willen terugeisen, moeten we eerst erkennen dat de huidige digitale middelen onze vrijheid niet vergroten, maar inperken.'

Actueel Mathijs Hoogenboom
Beeld Chloé Pérès-Labourdette
Filmtrialoog: The Disciples – een straatopera

The Disciples – een straatopera

'Een opera maken met twintig daklozen is vragen om problemen.' Onze redacteuren namen de proef op de som.

Actueel Redactie
Beeld Friso Blankevoort
Messy shit 3

Messy shit

Lot Veelenturf veranderde hun naam en begon daarmee een zoektocht naar hun nieuwe stem. De acceptatie van hun flexibele genderidentiteit vereist ook een onbevooroordeeld luisteren van hen omgeving, aan wie Lot zich opnieuw voorstelt.

Actueel Lot Veelenturf
Beeld Evelien Cambré

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een artistieke en journalistieke vrijhaven voor jong talent en experiment. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Helemaal gratis. We kunnen dit niet blijven doen zonder jouw hulp. Als je ons steunt, dan sturen we je als dank de interessantste Hard//hoofd-kunstwerken toe. Word kunstverzamelaar en help Hard//hoofd het volgende decennium door.

Steun ons