Nu uilentruien en gruttojurken niet meer en vogue zijn." /> Nu uilentruien en gruttojurken niet meer en vogue zijn." />
nieuwsbrief
menu Asset 14

DIY Vogelhuis

Journalistiek Annabel
Mail

Vogels waren drie jaar lang hip. Op je shirt, om je nek of als gek hangertje aan je sleutelbos. Vooral de uil, zwaluw en pimpelmees waren en vogue. En een beetje hippe vogel heeft in 2009 wel ergens op het lijf een tatoeage van een bastaardnachtegaal laten zetten.

Om helemaal gek van te worden. Gelukkig leek de zomertrend deze zomer eindelijk voorgoed verdwenen. Winkels stuurden hun vogelcollectie op trektocht naar Oost-Europese kledingrekken en onze uilentruien en gruttojurken werden en masse aan Unicef gedoneerd (sorry Somalië!). Geen vogel meer aan ons lijf!

En nu is het toch wat stil. Helemaal nu alle echte spreeuwen in zwarte wolken Noord-Europa uittrekken. In Engeland noem je zo’n zwerm spreeuwen black sun. Zwarte zon. Daar wordt een mens toch een beetje verdrietig van. Helemaal met de winter voor de deur, etc. Eigenlijk mis ik de vogels wel een beetje. Met uitzondering van de spreeuw.

Dus. Het is tijd voor een nieuwe vogeltrend! Het enige dat je nodig hebt is: GEEN geld, een leeg melkpak & tijd.

Stap 1. Twitter en Facebook dat je een DIY Vogelhuis hebt gemaakt, #ikbentrendy #massawerkloosheid, nog voordat je het daadwerkelijk gedaan hebt.
Stap 2. Knip een gat in het melkpak.
Stap 3. Bevestig een stokje onder het gat in het melkpak.
Stap 4. Leg wat zachts in de onderkant van het melkpak. Bijvoorbeeld: watjes of stukjes oude uilensweater.
Stap 5. Zoek een boom en hang je zelfgemaakte vogelhuis aan een tak.


Annabel

Steun ons en word kunstverzamelaar

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis.

Zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door.

Steun ons
het laatste
Essay: Je bent pas weg als je niet reageert 2

Je bent pas weg als je niet reageert

Moderne communicatie komt met allerhande sociale ongemakken en twijfels. Maarten Buser over nabijheid en afstand en wat Kanye West hiermee te maken heeft.

Actueel Maarten Buser
Beeld Pirmin Rengers
Column: Glitterachtig afscheid

Glitterachtig afscheid

Oud en nieuw doet Iduna Paalman altijd aan glitters en aan afscheid denken. Door die ene oudjaarsavond van 1999.

Columns & Commentaar Iduna Paalman
Beeld Daphne Prochowski
Gedicht: Heilig is de tong waar de waarheid op ligt


Heilig is de tong waar de waarheid op ligt

Yentl van Stokkum brengt in het kader van de Fakeweek een ode aan de tong, die ieder woord kan omkeren tot het klinkt als de waarheid.

Best of 2018 Yentl van Stokkum
Beeld Ka-Tjun Hau
De noodzaak van het nietsdoen

De noodzaak van het nietsdoen

Koen Schouwenburg schrijft over het schemergebied tussen luieren voor de lol en luieren omdat je niet anders kunt. Proust, Kabouterland, Ottessa Moshfegh en Louis-Ferdinand Céline staan hem bij.

Best of 2018 Koen Schouwenburg
Beeld Merlijn van Bijsterveld
Hard//talk: Het beste van 2018

Het beste van 2018

Hard//hoofd zet de tien beste hard//talks van 2018 op een rij.

Actueel Hard talk-redactie

Donkere materie

Marijn van der Leeuw maakte foto's en Selin Kuscu gebruikte die als uitgangspunt voor een kort verhaal.

Best of 2018 Selin Kuscu
Beeld Marijn van der Leeuw
Biechtweek: Kutmus

Kutmus

Als mensen je niet de kans geven om je diepste gevoelens aan hen op te biechten, kun je altijd nog te biecht gaan bij mussen. Een kort verhaal van Wiard van der Kooij.

Best of 2018 Wiard van der Kooij
Beeld Friso Blankevoort
Mag ik even de aandacht

Mag ik even de aandacht?

'Als we onze gestolen momenten willen terugeisen, moeten we eerst erkennen dat de huidige digitale middelen onze vrijheid niet vergroten, maar inperken.'

Actueel Mathijs Hoogenboom
Beeld Chloé Pérès-Labourdette
Filmtrialoog: The Disciples – een straatopera

The Disciples – een straatopera

'Een opera maken met twintig daklozen is vragen om problemen.' Onze redacteuren namen de proef op de som.

Actueel Redactie
Beeld Friso Blankevoort
Messy shit 3

Messy shit

Lot Veelenturf veranderde hun naam en begon daarmee een zoektocht naar hun nieuwe stem. De acceptatie van hun flexibele genderidentiteit vereist ook een onbevooroordeeld luisteren van hen omgeving, aan wie Lot zich opnieuw voorstelt.

Actueel Lot Veelenturf
Beeld Evelien Cambré

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een artistieke en journalistieke vrijhaven voor jong talent en experiment. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Helemaal gratis. We kunnen dit niet blijven doen zonder jouw hulp. Als je ons steunt, dan sturen we je als dank de interessantste Hard//hoofd-kunstwerken toe. Word kunstverzamelaar en help Hard//hoofd het volgende decennium door.

Steun ons