Mees is terug om al je levensvragen te beantwoorden." /> Mees is terug om al je levensvragen te beantwoorden." />
nieuwsbrief
menu Asset 14

Hersenloze seksslaaf

Geen categorie Ava Mees List
Mail

Het leven blijkt is nog altijd zwaar en bij vlagen onbegrijpelijk. Elke dag weer worstelt de mensheid met het bestaan en aan het eind van de dag lijken er alleen nog maar meer vragen bij gekomen te zijn. Gelukkig is Mees terug om in haar tweewekelijkse vragenrubriek de dilemma's van de moderne mens op te lossen. Heb jij ook een prangende kwestie? Leg het Mees voor en wie weet krijg je volgende keer antwoord: mail naar mees@hardhoofd.com of vul onderaan het anonieme formulier in. Altijd al een tête-à-tête met onze eigen ervaringsdeskundige gewild? Doneer dan 150 euro aan onze crowdfunding-actie op Voordekunst en krijg een uur durende privésessie met Mees. Groepen zijn natuurlijk ook welkom!

----

Hallo Mees,
Mijn huidige liefde is aan de stille kant. De positivo in mij zegt dat hij wel zijn liefde van de daken zou willen schreeuwen, maar dat hij dat niet kan. Het zal wel zijn jeugd zijn geweest. En we kunnen niet allemaal impulsief zijn, toch? Do still waters run deep or are we talking about that river in Egypt?

Liefs, C

L.S.,
Het is al een tijdje geleden dat je me deze vraag mailde, en misschien heb je zelf al een antwoord hebben gekregen van hem. Het zou eigenlijk ook mijn advies zijn: wanneer iemand niet zo vocaal is in het uiten van zijn gevoelens, geef hem dan even de tijd. Je kan dan namelijk logischerwijs alleen aan de stille tekenen merken wat hij voor je voelt. Wat je ook doet, probeer het niet uit hem te wrikken. Ik heb wel eens geprobeerd het overtollige ijs uit mijn vriezer te hakken met een mes, en het enige wat ik bereikte was een kapotgestoken koelelement en een zeiknatte vloer. "Met beleid" is dus het motto. Let wel op. Als hij zijn liefde ook niet op andere wijze uit en je relatie enkel bestaat uit rechtopzittend dvd'tjes kijken en steggelen over wat jullie gaan eten terwijl jullie alle twee naar een laptopscherm staren, vraag je dan af wat je in godsnaam met deze stomme doet.

----

Mees,
Wat vind jij nou van Adele? Is ze de bom of toch enkel een zangvogeltje met lichtelijk pathetische teksten? Ik kom er maar niet uit!

Gr, D.

L.S.,
De eerste keer dat ik van Adele hoorde was toen een vreemdeling me zei dat ik op haar leek. Ik zocht Adele op en realiseerde me twee dingen.

1.) Mensen maken werkelijk geen onderscheid tussen íedereen met een vol figuur. Niet alle negers, chinezen, en vrouwen met maat 44 lijken op elkaar, people!

2.) Adele mag dan waanzinnig populair zijn, ik vind het ongeëvenaarde jankmuziek. En ik kan het weten, want in het café onder mijn huis (ook wel mijn tweede huiskamer) draaien ze het tot in den treuren. Die uithalen, doe even normaal. En ik hou van arrenbie, dus ik kan het weten. Ondanks mijn dédain voor haar muziek wil ik overigens wel applaudisseren dat een dame die zo jong is het zo ver schopt. Recognize!

----

Lieve Mees,
Ik ben een roker en ik heb het idee dat jij dat ook bent. Nu ben ik de laatste tijd een beetje gaan twijfelen aan dat roken. Ik vind het uiteraard nog steeds briljant lekker, super cool en meer van dat soort dingen maar het schijnt ook schadelijk te zijn voor je gezondheid. Nu zegt Herman Brusselmans vaak dat je talent moet hebben voor roken en dat je er dan niet aan dood gaat. Ik wil dat graag geloven maar weet het niet meer zo zeker. Wat denk jij Mees?

Liefs, een roker

L.S.,
Ik ben inderdaad een roker. En wel eentje die volledig in het idee van romantiek is getrapt, waar de adverteerders je al decennia lang in willen doen geloven. Vanaf mijn tienerjaren rook ik Galouises, want als je Franse sigaretten rookt, ben je pas echt vrij. Dat de Fransen deze sigaretten beschouwen als houtsnippers in een papiertje doet niet af aan het imago wat ze in mijn hoofd hebben gecreëerd. Op de één of andere vreemde manier dringt het niet tot me door dat zelfs mijn eigen opa is overleden aan een tabaksgerelateerde ziekte. Fatalistisch handelen, ondanks dat je weet dat je er dood aan kan gaan, lijkt de mens eigen, maar het zou geen excuus moeten zijn. Toch heb ik vooralsnog (behalve een korte periode vlak voor mijn eindexamen) geen behoefte gehad om te stoppen. Wel overweeg ik over te stappen op Tigra’s. Nog stoerder!

----

Lieve Mees,
Ik begin te denken dat een bepaalde kledingstijl (pet, sneakers hiphop-achtig-enigzins-hip) verband heeft met de mate van schofterigheid in de man. Keer op keer krijg ik, na eerst uitvoerig verleid te zijn, te maken met megalomane egotrippers die bindingsangst hebben en vinden dat ik (op zich best aantrekkelijke vrouw) heel trots en dankbaar mag zijn dat zij hun wonderschone oog op mij hebben laten vallen en tijd met mij willen doorbrengen. Kostbare tijd, die ze ook bier drinkend, rokend, (minderjarige) guiten jagend en elkaar verheerlijkend komt mij als door goddelijke interventie ten deel waarin ik de titanen mag bedienen, masseren en prijzen, hopend dat iets van hun briljantheid op mij afgeeft. Welke vrouw wil nou niet horen dat er horden bevallige deernes in de rij staan voor de desbetreffende kindman, en dat juist zij de uitverkorene is!! Je zou er toch bijna je eerstgeborene voor offeren! Is er ergens een leuke man te vinden die er leuk uitziet? Of moet ik een ander type zoeken? Of zijn alle mannen gewoon verschrikkelijk stom?

X C

L.S.,
Laat dit excuus voor een man, die nog steeds denkt dat hij ‘swagger’ (ik zou echt blij zijn als ik dat woord NOOIT meer uit iemands strot zou hoeven horen) heeft als de kleur van zijn gympen terugkomt in zijn T-shirt, in hemelsnaam, lekker zijn tijd slijten met een minderjarige guit (chapeau voor je woordkeuze). Op een dag word je wakker en ben je misschien nog single, maar gelukkig en in ieder geval geen hersenloze seksslavin. Tenzij dat je ding is, uiteraard.

----

Beste Mees,
Hoe is het mogelijk dat op openbare wc’s van mannen altijd schaamhaar te vinden is. Dik, zwart, en op de bril. Zijn mannen zo gretig om hun pietzel eruit te hangen dat ze met te veel kracht hun broek naar beneden trekken met als gevolg dat ze hele bossen uitrukken? Of verliezen mannen meer haar dan vrouwen down-there? Of beginnen ze te kammen en een coiffure te creëren, 's nachts op een plee van een kroeg? Mees, wat doen ze daar, die dikke zwarte haren?

Liefs, N

L.S.,
Ten eerste denk ik dat mannen simpelweg vaker schaamhaar hebben dan vrouwen. Hoewel, tot mijn grote ontsteltenis, ook mannen zich nu beginnen te ontdoen van elke beharing. (Je moet natuurlijk helemaal lekker zelf weten wat je met je lijf doet, maar je piemel wordt echt niet groter als je minder haar hebt.) Enfin, schaamhaar op de plee: ik wil niet chargeren, maar ga het bij deze toch doen. Mannen zijn goorlappen. Ze zeiken de hele vloer onder (met als bonus hun eigen schoenen), ze hebben geen flauw benul wat de functie is van die veredelde afwasborstel in de hoek van het toilet, en god weet of ze hun handen ooit wassen na het pissen. Dus dat je schaamhaar tegenkomt wat inderhaast uit de boxer is gerukt, is nog maar het minste van je problemen. Niet dat de dames altijd even netjes zijn. Vrouwen kunnen namelijk niet doortrekken. Ik weet dat er velen zijn die doorgaans een halve toiletrol gebruiken, dus dat krijg je vast niet in één keer door het watercloset gespoeld, maar come on. Doe een beetje moeite, we hoeven niet naar een drijvend eiland Page te kijken.

----

[contact-form 2 "L.S."]


Ava Mees List

Steun ons en word kunstverzamelaar

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis.

Zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door.

Steun ons
het laatste
Essay: Je bent pas weg als je niet reageert 2

Je bent pas weg als je niet reageert

Moderne communicatie komt met allerhande sociale ongemakken en twijfels. Maarten Buser over nabijheid en afstand en wat Kanye West hiermee te maken heeft.

Actueel Maarten Buser
Beeld Pirmin Rengers
Column: Glitterachtig afscheid

Glitterachtig afscheid

Oud en nieuw doet Iduna Paalman altijd aan glitters en aan afscheid denken. Door die ene oudjaarsavond van 1999.

Columns & Commentaar Iduna Paalman
Beeld Daphne Prochowski
Gedicht: Heilig is de tong waar de waarheid op ligt


Heilig is de tong waar de waarheid op ligt

Yentl van Stokkum brengt in het kader van de Fakeweek een ode aan de tong, die ieder woord kan omkeren tot het klinkt als de waarheid.

Best of 2018 Yentl van Stokkum
Beeld Ka-Tjun Hau
De noodzaak van het nietsdoen

De noodzaak van het nietsdoen

Koen Schouwenburg schrijft over het schemergebied tussen luieren voor de lol en luieren omdat je niet anders kunt. Proust, Kabouterland, Ottessa Moshfegh en Louis-Ferdinand Céline staan hem bij.

Best of 2018 Koen Schouwenburg
Beeld Merlijn van Bijsterveld
Hard//talk: Het beste van 2018

Het beste van 2018

Hard//hoofd zet de tien beste hard//talks van 2018 op een rij.

Actueel Hard talk-redactie

Donkere materie

Marijn van der Leeuw maakte foto's en Selin Kuscu gebruikte die als uitgangspunt voor een kort verhaal.

Best of 2018 Selin Kuscu
Beeld Marijn van der Leeuw
Biechtweek: Kutmus

Kutmus

Als mensen je niet de kans geven om je diepste gevoelens aan hen op te biechten, kun je altijd nog te biecht gaan bij mussen. Een kort verhaal van Wiard van der Kooij.

Best of 2018 Wiard van der Kooij
Beeld Friso Blankevoort
Mag ik even de aandacht

Mag ik even de aandacht?

'Als we onze gestolen momenten willen terugeisen, moeten we eerst erkennen dat de huidige digitale middelen onze vrijheid niet vergroten, maar inperken.'

Actueel Mathijs Hoogenboom
Beeld Chloé Pérès-Labourdette
Filmtrialoog: The Disciples – een straatopera

The Disciples – een straatopera

'Een opera maken met twintig daklozen is vragen om problemen.' Onze redacteuren namen de proef op de som.

Actueel Redactie
Beeld Friso Blankevoort
Messy shit 3

Messy shit

Lot Veelenturf veranderde hun naam en begon daarmee een zoektocht naar hun nieuwe stem. De acceptatie van hun flexibele genderidentiteit vereist ook een onbevooroordeeld luisteren van hen omgeving, aan wie Lot zich opnieuw voorstelt.

Actueel Lot Veelenturf
Beeld Evelien Cambré

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een artistieke en journalistieke vrijhaven voor jong talent en experiment. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Helemaal gratis. We kunnen dit niet blijven doen zonder jouw hulp. Als je ons steunt, dan sturen we je als dank de interessantste Hard//hoofd-kunstwerken toe. Word kunstverzamelaar en help Hard//hoofd het volgende decennium door.

Steun ons