Steun ons op Voordekunst, jij prachtig mens." /> Steun ons op Voordekunst, jij prachtig mens." />
nieuwsbrief
menu Asset 14

Houd Hardhoofd Hard!

Hoofdartikel Redactie
Mail

Hard//hoofd bestaat twee jaar en we zijn klaar voor een volgende stap! We willen ons jubileum vieren samen met onze redactie, de trouwe lezers, betrokken kunstenaars, samenwerkingspartners en alle mensen met een hart voor kunst en journalistiek die we nog niet hebben ontmoet. De komende maanden zamelen we geld in via een crowdfundingtraject van Voordekunst.nl. Hier lees je Wat het plan is, Wat we gaan doen (Tentoonstelling! Feest! Diner!) en Wat jij van ons kan krijgen (Giften!). Doneren kan hier.

Wat is het plan?

"Hard//hoofd heeft een visie en wil verlichten in een tijd waarin wij rondjes lopen. Het is slim, maar neemt zichzelf niet te serieus. Het is hard, maar niet beledigend. Het is naakt, maar gaat naar de sportschool." - Hard//hoofd-proclamatie (juni 2009)

Al ruim twee jaar is hard//hoofd een online tijdschrift voor kunst en journalistiek, met onder andere elke dag columns, sketches, muziek, foto’s, korte films, hoorspelen, smsjes, korte verhalen en beeldende kunst. Het is een kweekvijver voor jong talent en een speelplaats voor gevestigde namen. We bieden een podium aan kunstenaars, wetenschappers en journalisten.

Hard//hoofd heeft zich ontwikkeld tot een medium met een eigen geluid. Waar het internet meestal snel, vluchtig en plat is, brengen wij reflectie, diepgang en humor. Wij leven niet naar de waan van de dag, maar varen een strakke koers met een open blik. Hard//hoofd is gemaakt voor mensen die zoeken naar dat wat online niet gebeurt en offline niet meer kan.

Dit vergt tijd, reflectie en werk. Hard//hoofd wordt vrijwillig gemaakt door een grote groep gedreven mensen. Wij hebben de afgelopen jaren gedraaid op doorzettingsvermogen, idealen en de loyaliteit van al onze medewerkers; en bovenal op de steun en waardering van onze lezers. Zonder jullie is er geen hard//hoofd.

Daarom doen we een beroep op jou: doneer en HOUD hard//hoofd HARD! Jouw bijdrage stelt ons in staat om de plannen te realiseren waar wij nu nog van dromen. Wij willen meer, beter en verder. Wij willen je versteld doen staan, met onder andere:

Een nieuw ontwerp dat wederom een standaard zet. Onze teksten, video-, audio- en beeldproducties zijn onze trots, die verdienen de best mogelijke presentatie! Bovendien beloven we dat je nooit meer verdwaald zult raken op onze frontpage.

Meer eigen film-, muziek en kunstproducties! Onze eerste korte film Audiotour maakten we voor vier euro en een hamburger en werd over de hele wereld vertoond. Dat willen we vaker, professioneler en nog beter doen!

Minstens vier hard//hoofd evenementen. We bieden artiesten niet alleen online, maar ook offline graag een podium. Onze feesten en ons festival verkochten uit, dat is voor regelmatige herhaling vatbaar. Doneer je meer dan €50,- dan ben je een heel jaar verzekerd van toegang!

Het ontwikkelen van grote journalistieke series. We hadden series over studentenprotesten en duurzaamheid en twee afleveringen van hard//hoofd-TV. We willen hiermee een blijvende stem in het publieke debat worden. Zonder hard te schreeuwen.

Met jouw bijdrage kan ons online tijdschrift blijven bestaan en verder groeien. Het verzekert hard//hoofd van een stevige basis voor een glorieuze toekomst. Want hard//hoofd is keihard nodig.

DONEER OP VOORDEKUNST

Wat gaan we doen?

Een tentoonstelling in galerie Artpocalyps Collective, Amsterdam van 17 november tot en met 26 november!  Het wordt een vertaling van het online tijdschrift naar een expositie, dus verwacht een bonte mix van werk dat de afgelopen jaren op de site verscheen: illustraties, foto’s, video’s en meer. En Vedett. Opening donderdag 17 november, met drank (van Vedett,) muziek, gezelligheid, de vochtige aanwezigheid van veel hard//hoofd-redactieleden en Vedett!

Een hard//hoofd-feest op 2 december in Studio K! Bands: Houses, Amarins & le Gatte Negre en SKIP&DIE. DJ's: Mr. Diggins, Lustige Lola & Weltschmerz en Pretty Young Trouble! Reken verder op een typische hard//hoofd-randprogrammering. Voor een donatie van €15,- ben je er bij.

Een exclusief viergangendiner op een bijzondere locatie door hard//hoofd-kok en -schrijfster Hiske Versprille; met verrassend entertainment en bediening door alle medewerkers van hard//hoofd. 17 december; kaartverkoop start binnenkort.

DONEER OP VOORDEKUNST

Wat krijg jij van ons?

In ruil voor je bijdrage op www.voordekunst.nlhebben we het volgende voor je bedacht:

10,- Je krijgt een persoonlijke, handgeschreven ansichtkaart van h//h -schrijfster Anna van Leeuwen.

15,- Je staat op de gastenlijst voor het hard//hoofd-feest op vrijdag 2 december in Studio K., Amsterdam. Met onder ander “Houses” en “Skip & Die.” (300 kaarten beschikbaar!)

20,- Je krijgt tien persoonlijke muziektips van h//h-columnist Kasper van Royen, aan de hand van je eigen muzieksmaak.

30,- Je krijgt een uniek hard//hoofd T-shirt, ontworpen door één van onze vormgevers of illustratoren.

50,- Je krijgt een hoogstpersoonlijke welkomsboodschap op je voicemail van a-capellagroep Herman in een Bakje Geitenkwark.

100,- Je krijgt een bijzondere poster van het topstuk uit onze foto-estafette. Mooi gedrukt en fraai verpakt.

150,- Je krijgt een privé-adviessessie van h//h-columniste Ava Mees List. Tien keer beschikbaar!

250,- Een date met h//h -columniste Brankele Frank, de mooiste neurobioloog van Nederland. Vijf keer beschikbaar!

300,- Hard//hoofd organiseert jouw huisfeest! (exclusief drank). Maar twee keer beschikbaar!

400,- Een rol in een unieke “spontanimatie”-animatiefilmpje van de onvolprezen h//h-animatiekoning Job Steggink. Maar één keer beschikbaar.

500,- H//h-tekenaar Joost Dekkers maakt een mooi getekend portret van u of uw gezin.

1000,- Hard//hoofd gaat met u rond de tafel zitten over een passende zakelijke/creatieve dienst of een op maat gemaakte beloning.

DONEER OP VOORDEKUNST


Redactie

Steun ons en word kunstverzamelaar

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis.

Zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door.

Steun ons
het laatste
Essay: Je bent pas weg als je niet reageert 2

Je bent pas weg als je niet reageert

Moderne communicatie komt met allerhande sociale ongemakken en twijfels. Maarten Buser over nabijheid en afstand en wat Kanye West hiermee te maken heeft.

Actueel Maarten Buser
Beeld Pirmin Rengers
Column: Glitterachtig afscheid

Glitterachtig afscheid

Oud en nieuw doet Iduna Paalman altijd aan glitters en aan afscheid denken. Door die ene oudjaarsavond van 1999.

Columns & Commentaar Iduna Paalman
Beeld Daphne Prochowski
Gedicht: Heilig is de tong waar de waarheid op ligt


Heilig is de tong waar de waarheid op ligt

Yentl van Stokkum brengt in het kader van de Fakeweek een ode aan de tong, die ieder woord kan omkeren tot het klinkt als de waarheid.

Best of 2018 Yentl van Stokkum
Beeld Ka-Tjun Hau
De noodzaak van het nietsdoen

De noodzaak van het nietsdoen

Koen Schouwenburg schrijft over het schemergebied tussen luieren voor de lol en luieren omdat je niet anders kunt. Proust, Kabouterland, Ottessa Moshfegh en Louis-Ferdinand Céline staan hem bij.

Best of 2018 Koen Schouwenburg
Beeld Merlijn van Bijsterveld
Hard//talk: Het beste van 2018

Het beste van 2018

Hard//hoofd zet de tien beste hard//talks van 2018 op een rij.

Actueel Hard talk-redactie

Donkere materie

Marijn van der Leeuw maakte foto's en Selin Kuscu gebruikte die als uitgangspunt voor een kort verhaal.

Best of 2018 Selin Kuscu
Beeld Marijn van der Leeuw
Biechtweek: Kutmus

Kutmus

Als mensen je niet de kans geven om je diepste gevoelens aan hen op te biechten, kun je altijd nog te biecht gaan bij mussen. Een kort verhaal van Wiard van der Kooij.

Best of 2018 Wiard van der Kooij
Beeld Friso Blankevoort
Mag ik even de aandacht

Mag ik even de aandacht?

'Als we onze gestolen momenten willen terugeisen, moeten we eerst erkennen dat de huidige digitale middelen onze vrijheid niet vergroten, maar inperken.'

Actueel Mathijs Hoogenboom
Beeld Chloé Pérès-Labourdette
Filmtrialoog: The Disciples – een straatopera

The Disciples – een straatopera

'Een opera maken met twintig daklozen is vragen om problemen.' Onze redacteuren namen de proef op de som.

Actueel Redactie
Beeld Friso Blankevoort
Messy shit 3

Messy shit

Lot Veelenturf veranderde hun naam en begon daarmee een zoektocht naar hun nieuwe stem. De acceptatie van hun flexibele genderidentiteit vereist ook een onbevooroordeeld luisteren van hen omgeving, aan wie Lot zich opnieuw voorstelt.

Actueel Lot Veelenturf
Beeld Evelien Cambré

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een artistieke en journalistieke vrijhaven voor jong talent en experiment. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Helemaal gratis. We kunnen dit niet blijven doen zonder jouw hulp. Als je ons steunt, dan sturen we je als dank de interessantste Hard//hoofd-kunstwerken toe. Word kunstverzamelaar en help Hard//hoofd het volgende decennium door.

Steun ons