Deze Brit is zo slim, dat Hiske met hem naar bed mag van haar lief." /> Deze Brit is zo slim, dat Hiske met hem naar bed mag van haar lief." />
nieuwsbrief
menu Asset 14

Slippertje met Charlie Brooker

Mijn geliefde wil de koffer in met Sabrina the Teenage Witch. Is de blondine niet bereid tot copulatie, dan neemt hij ook genoegen met Kate Winslet of Natalie Portman. Ik weet dit, omdat deze vrouwen zijn ‘Drie’ zijn.

Mail

“De Drie” is in vele kringen (kringen van zestienjarigen vooral) een bekend spelletje waarbij geliefden allebei drie mensen mogen uitzoeken die ze bijzonder aantrekkelijk vinden en waarmee ze, mocht de aan onmogelijkheid grenzend onwaarschijnlijke gelegenheid zich voordoen, officiële toestemming van de partner hebben om vreemd te gaan, dan wel buiten de pot te piesen, oftewel een slippertje te maken. Het is hierbij trouwens sterk af te raden mensen uit te kiezen die je persoonlijk kent, dat wekt in veel gevallen gierende jaloezie op. “Jouw zus” of “Mijn ex” kunnen dus beter niet in je Drie, hou dat soort voorkeuren liever voor je.

Even hoor, slippertje. Wat een woord. Bij van die nachtelijke reclames op de commerciëlen met “hete huisvrouwtjes op zoek naar een slippertje” zie ik de half ontklede dame altijd naarstig onder de bank turen, waarschijnlijk op zoek naar haar linker- Hawaiiana. Vandaar natuurlijk dat ze op zo’n ongemakkelijke manier voorover ligt.

Ik zou zelf in ieder geval graag het bed delen met Charlie Brooker, want grappige, slimme mannen zijn aantrekkelijk en Charlie Brooker is de grappigste en de slimste en volgens mij daarnaast gewoon een hitsige donder. Terwijl ik waarschijnlijk meer genetische overeenkomst heb met een zeekomkommer dan met Natalie Portman, moet het voor mijn geliefde een geruststelling zijn dat zijn grote rivaal, net als hijzelf, een kleine, sproetige, alsmede slimme en grappige Brit is.

Charlie Brooker maakt fantastische programma’s over televisie en journalistiek, en is de beste columnist die ik ken. Deze zomer schreef hij als een van de weinigen columns over zowel Oslo, als de rellen in Londen waarin ik me kon vinden, en als het leven volkomen kut is dan lees ik zijn verhaal over nachtclubs. De beste man heeft een intelligent en bijtend gevoel voor humor met vette surrealistische elementen. Hij schreef ook nog, samen met Chris Morris die het door zijn bananenhoofd helaas niet tot mijn Drie schopte (ontroostbaar was-ie), de hysterische serie Nathan Barley. De irritante Londense hipstercultuur wordt hierin genadeloos op de hak neemt. Wat een man.

Ik wil hem.

Voor mijn andere Twee twijfelde ik nog altijd tussen Russell Brand, de Dolce & Gabbana-matroos, en de voltallige bezetting van dEUS in 1995. Maar die laatste vlieger ging niet op, helaas. “Een hele band! Maar dat is echt niet volgens de regels van “De Drie’!” riep mijn lief verontwaardigd, alsof de sprong terug in de tijd daarentegen geen enkel probleem was. “Vooruit, alleen Tom Barman dan, maar wel voor het Zomergasten- debacle.” . Het mocht.

Hiske Versprille

Steun ons en word kunstverzamelaar

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis.

Zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door.

Steun ons
het laatste
Essay: Je bent pas weg als je niet reageert 2

Je bent pas weg als je niet reageert

Moderne communicatie komt met allerhande sociale ongemakken en twijfels. Maarten Buser over nabijheid en afstand en wat Kanye West hiermee te maken heeft. Lees meer

Column: Glitterachtig afscheid

Glitterachtig afscheid

Oud en nieuw doet Iduna Paalman altijd aan glitters en aan afscheid denken. Door die ene oudjaarsavond van 1999. Lees meer

Gedicht: Heilig is de tong waar de waarheid op ligt


Heilig is de tong waar de waarheid op ligt

Yentl van Stokkum brengt in het kader van de Fakeweek een ode aan de tong, die ieder woord kan omkeren tot het klinkt als de waarheid. Lees meer

De noodzaak van het nietsdoen

De noodzaak van het nietsdoen

Koen Schouwenburg schrijft over het schemergebied tussen luieren voor de lol en luieren omdat je niet anders kunt. Proust, Kabouterland, Ottessa Moshfegh en Louis-Ferdinand Céline staan hem bij. Lees meer

Hard//talk: Het beste van 2018

Het beste van 2018

Hard//hoofd zet de tien beste hard//talks van 2018 op een rij. Lees meer

Donkere materie

Marijn van der Leeuw maakte foto's en Selin Kuscu gebruikte die als uitgangspunt voor een kort verhaal. Lees meer

Biechtweek: Kutmus

Kutmus

Als mensen je niet de kans geven om je diepste gevoelens aan hen op te biechten, kun je altijd nog te biecht gaan bij mussen. Een kort verhaal van Wiard van der Kooij. Lees meer

Mag ik even de aandacht

Mag ik even de aandacht?

'Als we onze gestolen momenten willen terugeisen, moeten we eerst erkennen dat de huidige digitale middelen onze vrijheid niet vergroten, maar inperken.' Lees meer

Filmtrialoog: The Disciples – een straatopera

The Disciples – een straatopera

'Een opera maken met twintig daklozen is vragen om problemen.' Onze redacteuren namen de proef op de som. Lees meer

Messy shit 3

Messy shit

Lot Veelenturf veranderde hun naam en begon daarmee een zoektocht naar hun nieuwe stem. De acceptatie van hun flexibele genderidentiteit vereist ook een onbevooroordeeld luisteren van hen omgeving, aan wie Lot zich opnieuw voorstelt. Lees meer

Essay: ‘Dank voor jullie inzet!'

‘Dank voor jullie inzet!'

Mensen willen het liefst werk doen dat in een positieve zin bijdraagt aan het leven van anderen. Maar is dit wel een haalbaar ideaal? Lees meer

 1

Kerstbezoek voor Gavin Marley

Gavin en Susan lopen elkaar jaren na hun middelbareschooltijd weer tegen het lijf. Gavin, die inmiddels steenrijk is, nodigt de dakloze Susan bij hem thuis uit. Lees meer

Gedachtes over het imposter​syndroom

Gedachtes over het imposter​syndroom

Het jaar is bijna voorbij en daarom zet Hard//hoofd de beste stukken van 2018 nog één keer in de schijnwerpers.   Slimme, competente mensen die ervan overtuigd zijn dat ze hun succes niet verdienen. Het komt zo vaak voor dat er een term voor bestaat: het impostersyndroom. In het kader van de Fakeweek een persoonlijke... Lees meer

Tip: Neem je beste vriend(in) mee naar een kerstdiner

Neem je beste vriend(in) mee naar een kerstdiner

In deze laatste tip van 2018 geeft Emma Stomp op de valreep een onmisbaar advies voor de feestdagen. Lees meer

Mentale maandag: kerst 1

All I Want for Christmas

Mentale gezondheid is belangrijk, maar we praten er weinig over. Daarom gidst Nastia Cistakova je in deze tweewekelijkse beeldcolumn langs de taboes, onhandige vragen en ongemakkelijke antwoorden over psychische problemen. Nastia weet hoe het voelt als het er in dat prachtige hoofd van je soms net wat anders aan toegaat dan ‘normaal’, en ze illustreert herkenbare... Lees meer

Willen wonen in een kerstetalage

Willen wonen in een kerstetalage

Ieder jaar met kerst willen we heel veel spullen kopen. Het zijn rekwisieten voor wanneer we ons even de protagonist in een kerstverhaal willen wanen. Maar doen we dit eigenlijk niet het hele jaar? Lees meer

Alles vijf sterren: Amstelveen, een kroeg en klassieke muziek 1

Stoofvlees, heiligen en de liefde

Deze week spraken drie hard//hoofd-redactieleden hun kersttip voor je in. Van stoofvlees, via Nick Cave, naar oude liefde. Lees meer

De komma in mijn komedie

De komma in mijn komedie

'Roken is niks anders dan spelen met de dood', iedereen weet dat het een slecht idee is, maar toch beginnen mensen eraan. Koen Schouwenburg schrijft over de absurditeit van een verslaving en hoe daarmee om te gaan. Lees meer

Hard//talk: Sociaal ondernemers: stop met vliegen afvangen

Sociaal ondernemers: stop met vliegen afvangen

De wereld staat in brand en dat mag niet onbeschreven blijven. Sociaal ondernemen is de beste keuzes maken in een imperfecte wereld. Stop daarom met elkaar afvallen, vorm samen een front, en focus op de positive impact van duurzame innovatie, betoogt Dylan Meert. Het wordt tijd dat duurzame, eerlijke en sociale initiatieven ophouden met elkaars... Lees meer

Column: Skaten is overleven

Olympisch gezien

Iduna Paalman wil nét naar bed gaan als haar broertje belt. Met gewéldig nieuws. Lees meer

Steun ons en word kunstverzamelaar
Hardhoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. Word nu kunstverzamelaar en ontvang de interessantste Hard//hoofd kunstwerken.

Steun ons vanaf €5