Illustratie: Floor Dekkers

Niemand die ik sprak kende haar naam, maar ze liep de kamers kapot alsof ze hier al jaren kwam. " />

Illustratie: Floor Dekkers

Niemand die ik sprak kende haar naam, maar ze liep de kamers kapot alsof ze hier al jaren kwam. " />
nieuwsbrief
menu Asset 14

Zaterdag

Geen categorie Gastbijdrage
Mail

Illustratie: Floor Dekkers

Zaterdag

Dave zei dat ik mee moest, al was het maar voor vijf minuten. Het was zo'n feestje waar de jongens en meisjes de rollen van mannen en vrouwen spelen.

Ik stond op het punt om te vertrekken, toen de deur open ging en de plaat bleef hangen. Ze kwam aanzetten met tassen vol flessen waarvan niet alle met wijn waren gevuld. Niet dat het iets had uitgemaakt als we hadden geweten wat – we dronken alles alsof het water was. Alleen het groene spul bleef onaangeraakt staan.

Niemand die ik sprak kende haar naam, maar ze liep de kamers kapot alsof ze hier al jaren kwam. Ze verdween voor een hele tijd in de allerachterste kamer en even later zag ik haar uit een bezemkast komen. Het was alsof ze het appartement over haar jurk had aangetrokken en alles als een sleep achter zich meetrok .

Er was dat moment dat ze de stereo kortsloot en de vloer desondanks weer aan het dansen kreeg.

Ze praatte met iedereen die avond, maar met niemand meer dan vijf minuten; ik kreeg minder. Ik vond haar op het balkon. Ze hing over de reling op het randje van voorover. Ze zei: 'Ik ben een zwaan' en of ik haar drankje even wilde vasthouden.

Er was dat moment waarop ik voor het eerst in mijn leven stotterde. Zij liep naar binnen.
Een half uur later liep ik met een warme bloody mary in mijn hand achter haar aan en bleek dat ze al twintig minuten weg was. Dave zei dat ze mijn vest had en:

'Zo'n meisje is niets voor jou.'

--

Dit is een gastbijdrage van Dennis Gaens, hij schrijft proza en poëzie. In 2010 debuteerde hij met de dichtbundel 'ik en mijn mensen', die genomineerd werd voor de C. Buddingh-prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut. 'Zaterdag' is de eerste tekst uit de voorstelling Lucy, waaraan Gaens momenteel met Macronizm en Smoovebusiness werkt. Sinds januari 2011 is hij stadsdichter van Nijmegen.


Steun ons en word kunstverzamelaar

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis.

Zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door.

Steun ons
het laatste
Essay: Je bent pas weg als je niet reageert 2

Je bent pas weg als je niet reageert

Moderne communicatie komt met allerhande sociale ongemakken en twijfels. Maarten Buser over nabijheid en afstand en wat Kanye West hiermee te maken heeft.

Actueel Maarten Buser
Beeld Pirmin Rengers
Column: Glitterachtig afscheid

Glitterachtig afscheid

Oud en nieuw doet Iduna Paalman altijd aan glitters en aan afscheid denken. Door die ene oudjaarsavond van 1999.

Columns & Commentaar Iduna Paalman
Beeld Daphne Prochowski
Gedicht: Heilig is de tong waar de waarheid op ligt


Heilig is de tong waar de waarheid op ligt

Yentl van Stokkum brengt in het kader van de Fakeweek een ode aan de tong, die ieder woord kan omkeren tot het klinkt als de waarheid.

Best of 2018 Yentl van Stokkum
Beeld Ka-Tjun Hau
De noodzaak van het nietsdoen

De noodzaak van het nietsdoen

Koen Schouwenburg schrijft over het schemergebied tussen luieren voor de lol en luieren omdat je niet anders kunt. Proust, Kabouterland, Ottessa Moshfegh en Louis-Ferdinand Céline staan hem bij.

Best of 2018 Koen Schouwenburg
Beeld Merlijn van Bijsterveld
Hard//talk: Het beste van 2018

Het beste van 2018

Hard//hoofd zet de tien beste hard//talks van 2018 op een rij.

Actueel Hard talk-redactie

Donkere materie

Marijn van der Leeuw maakte foto's en Selin Kuscu gebruikte die als uitgangspunt voor een kort verhaal.

Best of 2018 Selin Kuscu
Beeld Marijn van der Leeuw
Biechtweek: Kutmus

Kutmus

Als mensen je niet de kans geven om je diepste gevoelens aan hen op te biechten, kun je altijd nog te biecht gaan bij mussen. Een kort verhaal van Wiard van der Kooij.

Best of 2018 Wiard van der Kooij
Beeld Friso Blankevoort
Mag ik even de aandacht

Mag ik even de aandacht?

'Als we onze gestolen momenten willen terugeisen, moeten we eerst erkennen dat de huidige digitale middelen onze vrijheid niet vergroten, maar inperken.'

Actueel Mathijs Hoogenboom
Beeld Chloé Pérès-Labourdette
Filmtrialoog: The Disciples – een straatopera

The Disciples – een straatopera

'Een opera maken met twintig daklozen is vragen om problemen.' Onze redacteuren namen de proef op de som.

Actueel Redactie
Beeld Friso Blankevoort
Messy shit 3

Messy shit

Lot Veelenturf veranderde hun naam en begon daarmee een zoektocht naar hun nieuwe stem. De acceptatie van hun flexibele genderidentiteit vereist ook een onbevooroordeeld luisteren van hen omgeving, aan wie Lot zich opnieuw voorstelt.

Actueel Lot Veelenturf
Beeld Evelien Cambré

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een artistieke en journalistieke vrijhaven voor jong talent en experiment. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Helemaal gratis. We kunnen dit niet blijven doen zonder jouw hulp. Als je ons steunt, dan sturen we je als dank de interessantste Hard//hoofd-kunstwerken toe. Word kunstverzamelaar en help Hard//hoofd het volgende decennium door.

Steun ons