Kun jij surrealisme vangen met je fototoestel? Doe mee aan onze wedstrijd en win een Fish Eye-camera." /> Kun jij surrealisme vangen met je fototoestel? Doe mee aan onze wedstrijd en win een Fish Eye-camera." />
nieuwsbrief
menu Asset 14

Fake For Real

Artikel Beeldredactie
Mail

Dubbele belichting, optische illusies zorgen voor aantrekkelijke en imposante foto’s dankzij analoog-fotografische snufjes. Analoge fotografie brengt verrassende resultaten. Fuck het digitale tijdperk. In samenwerking met het online fotografiemagazine Lomography organiseert Hardhoofd de fotowedstrijd 'Fake For Real'. Bekijk de regels en win een camera!

Digitale fotografie kent vele voordelen, zoals op deze site al een aantal keer geschreven werd (zie de TIPS over wegwerpcamera's en digitale foto's, of het artikel getiteld Digitaal? Analoog!. De Hipstamatic-toepassing op iPhones is een teken van onze nostalgie naar het pre-digitale tijdperk, maar ook naar de esthetische waarde van deze verouderde techniek. Wij vragen daarom om amateurfotografen en professionals om hun mooiste foto in te sturen.

Wat te doen?

Experimenteer in het rond met je camera en zoek naar alle mogelijke creaties rondom het thema 'Fake For Real'. Fotografeer grote momenten die eindigen in surrealistische foto's. Hou ons voor de gek, of vind iets wat jou in de war bracht. Wat is een echt beeld en wanneer wordt iets fake? Dat is waar wij en onze geliefde vrienden van Lomography naar op zoek zijn. Laat onze waarneming wankelen!Het kan van alles zijn: jij die een bordspel speelt met jezelf of je moeder als mythisch figuur. Maak gebruik van de analoge mogelijkheden. Bijvoorbeeld een brandende stad, door middel van een lange sluitertijd.
Samen met Lomography kiezen wij de winnaars en zullen ze bekend maken via onze websites.

Voorwaarden voor deze wedstrijd

* Gebruik uitsluitend een analoge camera, geen fotoshopcreaties!
* Maximaal 5 foto's per persoon (min. 600 pixels breed)
* Upload je foto's voor 13 mei op Lomography

Wat te winnen?

* 1e prijs: winnaar krijgt een Fisheye NO.2 Black-camera + 2 plaatsen op de gastenlijst van het grote Hardhoofd-feest in juni 2011.
* 2e prijs: winnaar krijgt 20 piggies (spaarpunten op de Lomography-site) + 2 plaatsen op de gastenlijst van het grote Hardhoofd-feest.
* 3e prijs: winnaar krijgt 10 piggies

Alle winnende foto's zullen geplaatst worden op beide websites.

Veel succes! Namens hard//hoofd en


Steun ons en word kunstverzamelaar

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis.

Zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door.

Steun ons
het laatste
Essay: Je bent pas weg als je niet reageert 2

Je bent pas weg als je niet reageert

Moderne communicatie komt met allerhande sociale ongemakken en twijfels. Maarten Buser over nabijheid en afstand en wat Kanye West hiermee te maken heeft.

Actueel Maarten Buser
Beeld Pirmin Rengers
Column: Glitterachtig afscheid

Glitterachtig afscheid

Oud en nieuw doet Iduna Paalman altijd aan glitters en aan afscheid denken. Door die ene oudjaarsavond van 1999.

Columns & Commentaar Iduna Paalman
Beeld Daphne Prochowski
Gedicht: Heilig is de tong waar de waarheid op ligt


Heilig is de tong waar de waarheid op ligt

Yentl van Stokkum brengt in het kader van de Fakeweek een ode aan de tong, die ieder woord kan omkeren tot het klinkt als de waarheid.

Best of 2018 Yentl van Stokkum
Beeld Ka-Tjun Hau
De noodzaak van het nietsdoen

De noodzaak van het nietsdoen

Koen Schouwenburg schrijft over het schemergebied tussen luieren voor de lol en luieren omdat je niet anders kunt. Proust, Kabouterland, Ottessa Moshfegh en Louis-Ferdinand Céline staan hem bij.

Best of 2018 Koen Schouwenburg
Beeld Merlijn van Bijsterveld
Hard//talk: Het beste van 2018

Het beste van 2018

Hard//hoofd zet de tien beste hard//talks van 2018 op een rij.

Actueel Hard talk-redactie

Donkere materie

Marijn van der Leeuw maakte foto's en Selin Kuscu gebruikte die als uitgangspunt voor een kort verhaal.

Best of 2018 Selin Kuscu
Beeld Marijn van der Leeuw
Biechtweek: Kutmus

Kutmus

Als mensen je niet de kans geven om je diepste gevoelens aan hen op te biechten, kun je altijd nog te biecht gaan bij mussen. Een kort verhaal van Wiard van der Kooij.

Best of 2018 Wiard van der Kooij
Beeld Friso Blankevoort
Mag ik even de aandacht

Mag ik even de aandacht?

'Als we onze gestolen momenten willen terugeisen, moeten we eerst erkennen dat de huidige digitale middelen onze vrijheid niet vergroten, maar inperken.'

Actueel Mathijs Hoogenboom
Beeld Chloé Pérès-Labourdette
Filmtrialoog: The Disciples – een straatopera

The Disciples – een straatopera

'Een opera maken met twintig daklozen is vragen om problemen.' Onze redacteuren namen de proef op de som.

Actueel Redactie
Beeld Friso Blankevoort
Messy shit 3

Messy shit

Lot Veelenturf veranderde hun naam en begon daarmee een zoektocht naar hun nieuwe stem. De acceptatie van hun flexibele genderidentiteit vereist ook een onbevooroordeeld luisteren van hen omgeving, aan wie Lot zich opnieuw voorstelt.

Actueel Lot Veelenturf
Beeld Evelien Cambré

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een artistieke en journalistieke vrijhaven voor jong talent en experiment. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Helemaal gratis. We kunnen dit niet blijven doen zonder jouw hulp. Als je ons steunt, dan sturen we je als dank de interessantste Hard//hoofd-kunstwerken toe. Word kunstverzamelaar en help Hard//hoofd het volgende decennium door.

Steun ons