De vierde dancehall-move is er! Het is een zombie-dans." /> De vierde dancehall-move is er! Het is een zombie-dans." />
nieuwsbrief
menu Asset 14

How To Dancehall 4 – Gully Creeper

headliner Stephane Kaas
Mail

Stephane filmt Queen Divalicious en Queen Precious terwijl ze hun vierde dancehall-move uitleggen: de Gully Creeper. Weer een dans met een bloederige geschiedenis...

Een zombie-dans

Nu we allemaal de Bogle, de Sassa Step en de Nuh Linga kunnen, is het tijd voor een wat lastigere move: de Gully Creeper.

Het is in het begin misschien een beetje tricky, maar als je 'm eenmaal onder de knie hebt weet je wel hoe je volgend jaar met Halloween de show kunt stelen in de club. Deze dans is namelijk geïnspireerd op de clip van 'Thriller' en het is de bedoeling dat je deze dans 'als een zombie' uitvoert. Dus, als we toch doodgegooid worden met allemaal zombie-films en series, is het hoog tijd dat de zombie-hype ook de dansvloer verovert.

Deze move werd echt bekend toen Elephant Man zijn track 'Gully Creeper' uitbracht. Ook de Jamaicaanse Olympisch Goud-winnaar Usain Bolt danste hem als hij weer een onderdeel op de Spelen in China won.

De bloederige geschiedenis van de Gully Creeper

In de eerste aflevering zagen we de Bogle, de bedenker van die dans werd een aantal jaar geleden neergeschoten tijdens een drive-by shooting bij een tankstation. De daders werden nooit gepakt.
Ook de bedenker van deze dans is in een schietpartij aan zijn eind gekomen. 'Ice' (David Alexander Smith) zat nietsvermoedend aan de bar, in zijn rustige geboorteplaats ergens op het Jamaicaanse platteland, om 8 uur 's ochtends. Toen kwamen ineens een paar mannen binnen en openden gelijk het vuur. De bedenker van deze nu legendarische dans had geen enkele kans zich te verdedigen tegen zulk geweld. 'Ice' werd 36 jaar. De daders zijn niet gepakt.

Nu wil het toeval dat de bedenker van de Bogle (Gerald 'Bogle' Levy) de dansleraar was van Ice. Beiden zaten in de 'Black Roses Crew'. Dansjes bedenken is blijkbaar zo veilig nog niet.

Toch hebben we volgende maand een dans van eigen bodem: de 'Washing Machine'.

Tot die tijd kun je nog eens genieten van de vorige afleveringen:

De Bogle

De Sassa-Step

En de Nuh Linga


Stephane Kaas

Steun ons en word kunstverzamelaar

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis.

Zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door.

Steun ons
het laatste
Essay: Je bent pas weg als je niet reageert 2

Je bent pas weg als je niet reageert

Moderne communicatie komt met allerhande sociale ongemakken en twijfels. Maarten Buser over nabijheid en afstand en wat Kanye West hiermee te maken heeft.

Actueel Maarten Buser
Beeld Pirmin Rengers
Column: Glitterachtig afscheid

Glitterachtig afscheid

Oud en nieuw doet Iduna Paalman altijd aan glitters en aan afscheid denken. Door die ene oudjaarsavond van 1999.

Columns & Commentaar Iduna Paalman
Beeld Daphne Prochowski
Gedicht: Heilig is de tong waar de waarheid op ligt


Heilig is de tong waar de waarheid op ligt

Yentl van Stokkum brengt in het kader van de Fakeweek een ode aan de tong, die ieder woord kan omkeren tot het klinkt als de waarheid.

Best of 2018 Yentl van Stokkum
Beeld Ka-Tjun Hau
De noodzaak van het nietsdoen

De noodzaak van het nietsdoen

Koen Schouwenburg schrijft over het schemergebied tussen luieren voor de lol en luieren omdat je niet anders kunt. Proust, Kabouterland, Ottessa Moshfegh en Louis-Ferdinand Céline staan hem bij.

Best of 2018 Koen Schouwenburg
Beeld Merlijn van Bijsterveld
Hard//talk: Het beste van 2018

Het beste van 2018

Hard//hoofd zet de tien beste hard//talks van 2018 op een rij.

Actueel Hard talk-redactie

Donkere materie

Marijn van der Leeuw maakte foto's en Selin Kuscu gebruikte die als uitgangspunt voor een kort verhaal.

Best of 2018 Selin Kuscu
Beeld Marijn van der Leeuw
Biechtweek: Kutmus

Kutmus

Als mensen je niet de kans geven om je diepste gevoelens aan hen op te biechten, kun je altijd nog te biecht gaan bij mussen. Een kort verhaal van Wiard van der Kooij.

Best of 2018 Wiard van der Kooij
Beeld Friso Blankevoort
Mag ik even de aandacht

Mag ik even de aandacht?

'Als we onze gestolen momenten willen terugeisen, moeten we eerst erkennen dat de huidige digitale middelen onze vrijheid niet vergroten, maar inperken.'

Actueel Mathijs Hoogenboom
Beeld Chloé Pérès-Labourdette
Filmtrialoog: The Disciples – een straatopera

The Disciples – een straatopera

'Een opera maken met twintig daklozen is vragen om problemen.' Onze redacteuren namen de proef op de som.

Actueel Redactie
Beeld Friso Blankevoort
Messy shit 3

Messy shit

Lot Veelenturf veranderde hun naam en begon daarmee een zoektocht naar hun nieuwe stem. De acceptatie van hun flexibele genderidentiteit vereist ook een onbevooroordeeld luisteren van hen omgeving, aan wie Lot zich opnieuw voorstelt.

Actueel Lot Veelenturf
Beeld Evelien Cambré

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een artistieke en journalistieke vrijhaven voor jong talent en experiment. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Helemaal gratis. We kunnen dit niet blijven doen zonder jouw hulp. Als je ons steunt, dan sturen we je als dank de interessantste Hard//hoofd-kunstwerken toe. Word kunstverzamelaar en help Hard//hoofd het volgende decennium door.

Steun ons