Foto: Ilja Keizer

Nieuwe media-expert en ondernemer Alexander Klöpping toont ons dubieuze commercials, de tergend langzame jaren '90 en de burger als verslaggever. " />

Foto: Ilja Keizer

Nieuwe media-expert en ondernemer Alexander Klöpping toont ons dubieuze commercials, de tergend langzame jaren '90 en de burger als verslaggever. " />
nieuwsbrief
menu Asset 14

Alexander Klöpping

Hoofdartikel Redactie
Mail

Alexander Klöpping (1987) is 's lands jongste expert op het gebied van nieuwe media en één van de leukste ondernemers. Omdat er in Oss niet zoveel te doen was, richtte hij toen hij zestien jaar was met een vriend The Gadget Company op. Een hobby waar al snel een omzet van een miljoen euro in omging. Hij vervolgde zijn weg onder andere aan universiteiten in de VS, een studie nieuwe media in Amsterdam en als redactie-chef van ondernemerssite 925.nl. Op dit moment schuift hij regelmatig aan bij De Wereld Draait Door en schrijft hij voor het tijdschrift Emerce. Alexander is bereikbaar op alle denkbare sociale media en is altijd te paaien voor een stroopwafel (en een 2e klasse treinkaartje). Voor Hardhoofd koos hij op YouTube onder andere prachtig gemaakte commercials met een dubieuze boodschap, de tergend langzame jaren '90 en zijn eigen ervaring als burgerverslaggever

A: "Ik ben een sucker voor goede politieke commercials. Dit is een pareltje. Probeert een eco-boodschap te verkopen aan rechtse kiezers door een Irak-veteraan te laten vertellen dat als je tegen duurzaamheid bent, je eigenlijk tegen de Jongens In Irak (en dus on-Amerikaans) bent."

A: "Een tergend langzame informatiefilm voor de 112 Alarmcentrale. YouTube is in veel opzichten het geheugen van onze generatie. Deze film is een geniaal tijdsdocument van de jaren '90. Met die draaitelefoons, kapsels en auto's."

A: "Je zou maar commercials mogen maken voor een religie. Met een mooi eindshot en een slogan! Het moet geweldig zijn om bij het reclamebureau voor Scientology te werken."

A: "De beste auto-tune the news tot nu toe. De makers bereikten dit jaar de Amerikaanse Billboard lijst met hun Bed Intruder Song."

A: "Prachtige campagne uit België om burgers te laten nadenken over kernenergie. Goede copy en mooie verbeelding. Later nog hoop commotie over ontstaan omdat er net gedaan wordt alsof de afzender objectief is, terwijl de kernenergiebedrijven erachter zitten."

A: "Mijn broertje filmde de paniek tijdens de Dodenherdenking op de Dam eerder dit jaar. Nadat we van de schrik bekomen waren realiseerde ik me dat we belangrijk beeld in handen hadden. Nadat het 3 minuten op YouTube stond kwam het op GeenStijl, om vervolgens overgenomen te worden door álle nieuwssites in Nederland."


Redactie

Steun ons en word kunstverzamelaar

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis.

Zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door.

Steun ons
het laatste
Essay: Je bent pas weg als je niet reageert 2

Je bent pas weg als je niet reageert

Moderne communicatie komt met allerhande sociale ongemakken en twijfels. Maarten Buser over nabijheid en afstand en wat Kanye West hiermee te maken heeft.

Actueel Maarten Buser
Beeld Pirmin Rengers
Column: Glitterachtig afscheid

Glitterachtig afscheid

Oud en nieuw doet Iduna Paalman altijd aan glitters en aan afscheid denken. Door die ene oudjaarsavond van 1999.

Columns & Commentaar Iduna Paalman
Beeld Daphne Prochowski
Gedicht: Heilig is de tong waar de waarheid op ligt


Heilig is de tong waar de waarheid op ligt

Yentl van Stokkum brengt in het kader van de Fakeweek een ode aan de tong, die ieder woord kan omkeren tot het klinkt als de waarheid.

Best of 2018 Yentl van Stokkum
Beeld Ka-Tjun Hau
De noodzaak van het nietsdoen

De noodzaak van het nietsdoen

Koen Schouwenburg schrijft over het schemergebied tussen luieren voor de lol en luieren omdat je niet anders kunt. Proust, Kabouterland, Ottessa Moshfegh en Louis-Ferdinand Céline staan hem bij.

Best of 2018 Koen Schouwenburg
Beeld Merlijn van Bijsterveld
Hard//talk: Het beste van 2018

Het beste van 2018

Hard//hoofd zet de tien beste hard//talks van 2018 op een rij.

Actueel Hard talk-redactie

Donkere materie

Marijn van der Leeuw maakte foto's en Selin Kuscu gebruikte die als uitgangspunt voor een kort verhaal.

Best of 2018 Selin Kuscu
Beeld Marijn van der Leeuw
Biechtweek: Kutmus

Kutmus

Als mensen je niet de kans geven om je diepste gevoelens aan hen op te biechten, kun je altijd nog te biecht gaan bij mussen. Een kort verhaal van Wiard van der Kooij.

Best of 2018 Wiard van der Kooij
Beeld Friso Blankevoort
Mag ik even de aandacht

Mag ik even de aandacht?

'Als we onze gestolen momenten willen terugeisen, moeten we eerst erkennen dat de huidige digitale middelen onze vrijheid niet vergroten, maar inperken.'

Actueel Mathijs Hoogenboom
Beeld Chloé Pérès-Labourdette
Filmtrialoog: The Disciples – een straatopera

The Disciples – een straatopera

'Een opera maken met twintig daklozen is vragen om problemen.' Onze redacteuren namen de proef op de som.

Actueel Redactie
Beeld Friso Blankevoort
Messy shit 3

Messy shit

Lot Veelenturf veranderde hun naam en begon daarmee een zoektocht naar hun nieuwe stem. De acceptatie van hun flexibele genderidentiteit vereist ook een onbevooroordeeld luisteren van hen omgeving, aan wie Lot zich opnieuw voorstelt.

Actueel Lot Veelenturf
Beeld Evelien Cambré

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een artistieke en journalistieke vrijhaven voor jong talent en experiment. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Helemaal gratis. We kunnen dit niet blijven doen zonder jouw hulp. Als je ons steunt, dan sturen we je als dank de interessantste Hard//hoofd-kunstwerken toe. Word kunstverzamelaar en help Hard//hoofd het volgende decennium door.

Steun ons