Soms slaapt hij met zijn petje op." /> Soms slaapt hij met zijn petje op." />
nieuwsbrief
menu Asset 14

Het petje

Artikel Beeldredactie
Mail

In de rubriek Uit de Kast tonen hard//hoofd-lezers hun lievelingskledingstuk en vertellen er iets over. Vandaag: het petje.

Ivo, 28
Student Geneeskunde

Wat heb je aan en hoe lang heb je het al?
Het is een pet die ik een paar maanden geleden heb gekocht bij fietsenwinkel Lomans op de De Clerqstraat. Hij kostte €10,95. Dat vond ik echt een koopje. Er waren ook nog andere petjes, maar daar stond heel veel reclame op. Deze is gewoon simpel, zwart en er staat AGU op. Toevallig hoorde ik afgelopen weekeind dat het “varken” betekent in het Surinaams, maar ik weet niet of dat waar is. Het is in ieder geval ook een fietsmerk. Ik draag hem vaak op mijn racefiets, gecombineerd met mijn geruite sjaal.

Waarom is het je favoriet?
Ik vond hem leuk omdat hij me doet denken aan Kwik, Kwek en Kwak. Het model is apart; meestal heeft een pet een grote klep en deze heeft een klein klepje. Ik draag hem vaak tijdens mijn werk, waar ik veel voor moet fietsen.

Mijn vrienden pesten mij met het petje. Als ik uitga mag ik het petje nooit opdoen van ze, dus sta ik vaak alleen aan de bar. Ik heb ook wel eens met mijn petje op geslapen.

Zou je ooit afstand doen van dit kledingstuk en zo ja, tegen welke prijs of waarvoor?
Nee. Zelfs als mijn vrienden nooit meer met me willen praten zou ik het niet wegdoen. Het enige wat mijn petje eventueel zou kunnen vervangen is een beanie met propellor, maar ik ben bang dat ik dan helemaal niemand meer overhoud.

Hoe vaak draag je het?
Elke dag. Als ik mijn petje niet op heb, voel ik me incompleet.

Wil je graag met jouw favoriete kledingstuk op Hardhoofd? Stuur een mail aan Sanne@hardhoofd.com.


Steun ons en word kunstverzamelaar

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis.

Zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door.

Steun ons
het laatste
Essay: Je bent pas weg als je niet reageert 2

Je bent pas weg als je niet reageert

Moderne communicatie komt met allerhande sociale ongemakken en twijfels. Maarten Buser over nabijheid en afstand en wat Kanye West hiermee te maken heeft.

Actueel Maarten Buser
Beeld Pirmin Rengers
Column: Glitterachtig afscheid

Glitterachtig afscheid

Oud en nieuw doet Iduna Paalman altijd aan glitters en aan afscheid denken. Door die ene oudjaarsavond van 1999.

Columns & Commentaar Iduna Paalman
Beeld Daphne Prochowski
Gedicht: Heilig is de tong waar de waarheid op ligt


Heilig is de tong waar de waarheid op ligt

Yentl van Stokkum brengt in het kader van de Fakeweek een ode aan de tong, die ieder woord kan omkeren tot het klinkt als de waarheid.

Best of 2018 Yentl van Stokkum
Beeld Ka-Tjun Hau
De noodzaak van het nietsdoen

De noodzaak van het nietsdoen

Koen Schouwenburg schrijft over het schemergebied tussen luieren voor de lol en luieren omdat je niet anders kunt. Proust, Kabouterland, Ottessa Moshfegh en Louis-Ferdinand Céline staan hem bij.

Best of 2018 Koen Schouwenburg
Beeld Merlijn van Bijsterveld
Hard//talk: Het beste van 2018

Het beste van 2018

Hard//hoofd zet de tien beste hard//talks van 2018 op een rij.

Actueel Hard talk-redactie

Donkere materie

Marijn van der Leeuw maakte foto's en Selin Kuscu gebruikte die als uitgangspunt voor een kort verhaal.

Best of 2018 Selin Kuscu
Beeld Marijn van der Leeuw
Biechtweek: Kutmus

Kutmus

Als mensen je niet de kans geven om je diepste gevoelens aan hen op te biechten, kun je altijd nog te biecht gaan bij mussen. Een kort verhaal van Wiard van der Kooij.

Best of 2018 Wiard van der Kooij
Beeld Friso Blankevoort
Mag ik even de aandacht

Mag ik even de aandacht?

'Als we onze gestolen momenten willen terugeisen, moeten we eerst erkennen dat de huidige digitale middelen onze vrijheid niet vergroten, maar inperken.'

Actueel Mathijs Hoogenboom
Beeld Chloé Pérès-Labourdette
Filmtrialoog: The Disciples – een straatopera

The Disciples – een straatopera

'Een opera maken met twintig daklozen is vragen om problemen.' Onze redacteuren namen de proef op de som.

Actueel Redactie
Beeld Friso Blankevoort
Messy shit 3

Messy shit

Lot Veelenturf veranderde hun naam en begon daarmee een zoektocht naar hun nieuwe stem. De acceptatie van hun flexibele genderidentiteit vereist ook een onbevooroordeeld luisteren van hen omgeving, aan wie Lot zich opnieuw voorstelt.

Actueel Lot Veelenturf
Beeld Evelien Cambré

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een artistieke en journalistieke vrijhaven voor jong talent en experiment. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Helemaal gratis. We kunnen dit niet blijven doen zonder jouw hulp. Als je ons steunt, dan sturen we je als dank de interessantste Hard//hoofd-kunstwerken toe. Word kunstverzamelaar en help Hard//hoofd het volgende decennium door.

Steun ons