Foto: Mirte Slaats

Hardhoofd wil verwarmen en verbinden in het steeds killer wordende klimaat van Nederland en presenteert: de Hardhoofd-doek. Bestel hem nu!" />

Foto: Mirte Slaats

Hardhoofd wil verwarmen en verbinden in het steeds killer wordende klimaat van Nederland en presenteert: de Hardhoofd-doek. Bestel hem nu!" />
nieuwsbrief
menu Asset 14

De Hardhoofd-doek

Beeld Redactie
Mail

Foto's: Mirte Slaats. (Op de foto, van links naar rechts en van boven naar onder: Arie Boomsma, Halina Reijn, Jules Deelder, Annabel Troost, Rein Mulder, Marina Meyer, Tim de Gier en Malu Peeters)
-----
Hard//hoofd windt er geen doekjes om en komt met de hard//hoofd-doek.

Een steeds verder uit elkaar groeiende samenleving vraagt om een gemene deler als bindmiddel. De doek is hiervoor bij uitstek geschikt: deze simpele lap stof is de beste vriend van de mens en vergezelt ons al eeuwenlang. Trouwer dan de hond, nuttiger dan het wiel en warmer dan het vuur. Multi-functioneel en altijd in de buurt.

Dit gemeenschappelijke gebruiksvoorwerp is de laatste jaren echter onder druk komen te staan en dreigt een objecta non grata te worden. Met het uitbrengen van de hard//hoofd-doek beoogt hard//hoofd een herwaardering van dit simpele en tegelijk zo belangrijke item, dat ons zou moeten verbinden in plaats van verdelen.

De hard//hoofd-doek wil verwarmen in het steeds killer wordende klimaat van Nederland. Het is een must have fashion-item, theedoek, symbool, doekje voor het bloeden, bescherming tegen wind en regen en moderne tafelloper.

De hard//hoofd-doek is voor alle mensen en sommige dieren.

-----

De hard//hoofd-doek is exclusief verkrijgbaar op hard//hoofd en kost slechts €5,- (exclusief verzendkosten). Bestel hem, draag hem op jouw manier en maak het je profielfoto op Facebook of Twitter.

UPDATE 6 oktober 2010: Helaas zijn wij in hoog tempo door onze voorraad doeken heen gegaan. De hard//hoofd-doek is dus tot nader order niet meer te bestellen. Wij zijn ontzettend dankbaar voor en geraakt door de enorme respons. Als er bestellingen uitvallen of we besluiten om meer doeken te laten maken, dan zullen we dat op de website en op facebook bekend maken.

Geen doek besteld? Geen nood, je kunt jezelf met onderstaande afbeelding in de doek photoshoppen en er alsnog mee pronken op je sociale netwerk.


Doek-it-yourself

Ontwerp doek:
Mirjam Dijkema

Dank aan:
Said Assalhi, stofverkoper op de Dappermarkt in Amsterdam
Fijnhoutdrukkerij
Ingrid Horvath
Justus Bruns
Daniel Nicolai


Redactie

Steun ons en word kunstverzamelaar

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis.

Zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door.

Steun ons
het laatste
Essay: Je bent pas weg als je niet reageert 2

Je bent pas weg als je niet reageert

Moderne communicatie komt met allerhande sociale ongemakken en twijfels. Maarten Buser over nabijheid en afstand en wat Kanye West hiermee te maken heeft.

Actueel Maarten Buser
Beeld Pirmin Rengers
Column: Glitterachtig afscheid

Glitterachtig afscheid

Oud en nieuw doet Iduna Paalman altijd aan glitters en aan afscheid denken. Door die ene oudjaarsavond van 1999.

Columns & Commentaar Iduna Paalman
Beeld Daphne Prochowski
Gedicht: Heilig is de tong waar de waarheid op ligt


Heilig is de tong waar de waarheid op ligt

Yentl van Stokkum brengt in het kader van de Fakeweek een ode aan de tong, die ieder woord kan omkeren tot het klinkt als de waarheid.

Best of 2018 Yentl van Stokkum
Beeld Ka-Tjun Hau
De noodzaak van het nietsdoen

De noodzaak van het nietsdoen

Koen Schouwenburg schrijft over het schemergebied tussen luieren voor de lol en luieren omdat je niet anders kunt. Proust, Kabouterland, Ottessa Moshfegh en Louis-Ferdinand Céline staan hem bij.

Best of 2018 Koen Schouwenburg
Beeld Merlijn van Bijsterveld
Hard//talk: Het beste van 2018

Het beste van 2018

Hard//hoofd zet de tien beste hard//talks van 2018 op een rij.

Actueel Hard talk-redactie

Donkere materie

Marijn van der Leeuw maakte foto's en Selin Kuscu gebruikte die als uitgangspunt voor een kort verhaal.

Best of 2018 Selin Kuscu
Beeld Marijn van der Leeuw
Biechtweek: Kutmus

Kutmus

Als mensen je niet de kans geven om je diepste gevoelens aan hen op te biechten, kun je altijd nog te biecht gaan bij mussen. Een kort verhaal van Wiard van der Kooij.

Best of 2018 Wiard van der Kooij
Beeld Friso Blankevoort
Mag ik even de aandacht

Mag ik even de aandacht?

'Als we onze gestolen momenten willen terugeisen, moeten we eerst erkennen dat de huidige digitale middelen onze vrijheid niet vergroten, maar inperken.'

Actueel Mathijs Hoogenboom
Beeld Chloé Pérès-Labourdette
Filmtrialoog: The Disciples – een straatopera

The Disciples – een straatopera

'Een opera maken met twintig daklozen is vragen om problemen.' Onze redacteuren namen de proef op de som.

Actueel Redactie
Beeld Friso Blankevoort
Messy shit 3

Messy shit

Lot Veelenturf veranderde hun naam en begon daarmee een zoektocht naar hun nieuwe stem. De acceptatie van hun flexibele genderidentiteit vereist ook een onbevooroordeeld luisteren van hen omgeving, aan wie Lot zich opnieuw voorstelt.

Actueel Lot Veelenturf
Beeld Evelien Cambré

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een artistieke en journalistieke vrijhaven voor jong talent en experiment. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Helemaal gratis. We kunnen dit niet blijven doen zonder jouw hulp. Als je ons steunt, dan sturen we je als dank de interessantste Hard//hoofd-kunstwerken toe. Word kunstverzamelaar en help Hard//hoofd het volgende decennium door.

Steun ons