Hier verschijnt elke dag een tip van een Hardhoofd-redactielid. Vandaag: ben jij jong, hip, hoog opgeleid, Westers en een beetje kunstzinnig? Dan is hier een lesje lachen om jezelf" /> Hier verschijnt elke dag een tip van een Hardhoofd-redactielid. Vandaag: ben jij jong, hip, hoog opgeleid, Westers en een beetje kunstzinnig? Dan is hier een lesje lachen om jezelf" />
nieuwsbrief
menu Asset 14

Stuff white people like

Journalistiek Lynn
Mail

De interval tussen updates is tegenwoordig vrij groot, maar voor wie nog niet bekend was met het weblog Stuff White People Like, is dat helemaal niet erg.

De 134 stukjes die er inmiddels opstaan, kan je op verschillende manieren lezen: als satire, als kritiek, als reclame voor het blog zelf -- maar ook, als je wil, als tips. Blogger Christian Lander houdt namelijk bij waar Witte Mensen Van Houden -- en de term 'Witte Mensen' slaat in dit geval niet op huidskleur, maar op de categorie jonge, hippe, hoog opgeleide, soortement kunstzinnige, Westerse twintigers en dertigers. En als je eenmaal weet waar die mensen van houden, dan hoef je ze enkel nog na te doen -- word je vanzelf gelukkig.

Een greep uit het aanbod? Witte mensen houden onder meer van: zelf fruit plukken; Ray-Ban zonnebrillen; Banksy; Mad Men; Zeezout; lelijke truien; koffie; hummus (ha!); en de TED conferenties (ha!).

De kans is groot dat, wanneer je eenmaal Lander's quasi-antropologische omschrijving van het product of de activiteit hebt gelezen, je je als wit mens vervolgens een beetje schaamt om in gezelschap heel hard te roepen dat jij "ook zo dol bent op frisbee", dat je elke dag "The Onion" leest, of dat je van yoga "zo heerlijk rustig wordt." Wel zal je op z'n minst moeten glimlachen om zijn gevatte analyses.

En ach, zo'n ramp is het eigenlijk ook weer niet, als je vervolgens besluit dat niet-organisch eten ook prima is, dat lelijke truien eigenlijk echt gewoon heel lelijk zijn, of als je toegeeft dat je het verschil tussen Jozo en Zwarte Zeezout helemaal niet proeft. Kan je tenminste eindelijk weer normaal doen.

www.stuffwhitepeoplelike.com


Lynn

Steun ons en word kunstverzamelaar

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis.

Zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door.

Steun ons
het laatste
Essay: Je bent pas weg als je niet reageert 2

Je bent pas weg als je niet reageert

Moderne communicatie komt met allerhande sociale ongemakken en twijfels. Maarten Buser over nabijheid en afstand en wat Kanye West hiermee te maken heeft.

Actueel Maarten Buser
Beeld Pirmin Rengers
Column: Glitterachtig afscheid

Glitterachtig afscheid

Oud en nieuw doet Iduna Paalman altijd aan glitters en aan afscheid denken. Door die ene oudjaarsavond van 1999.

Columns & Commentaar Iduna Paalman
Beeld Daphne Prochowski
Gedicht: Heilig is de tong waar de waarheid op ligt


Heilig is de tong waar de waarheid op ligt

Yentl van Stokkum brengt in het kader van de Fakeweek een ode aan de tong, die ieder woord kan omkeren tot het klinkt als de waarheid.

Best of 2018 Yentl van Stokkum
Beeld Ka-Tjun Hau
De noodzaak van het nietsdoen

De noodzaak van het nietsdoen

Koen Schouwenburg schrijft over het schemergebied tussen luieren voor de lol en luieren omdat je niet anders kunt. Proust, Kabouterland, Ottessa Moshfegh en Louis-Ferdinand Céline staan hem bij.

Best of 2018 Koen Schouwenburg
Beeld Merlijn van Bijsterveld
Hard//talk: Het beste van 2018

Het beste van 2018

Hard//hoofd zet de tien beste hard//talks van 2018 op een rij.

Actueel Hard talk-redactie

Donkere materie

Marijn van der Leeuw maakte foto's en Selin Kuscu gebruikte die als uitgangspunt voor een kort verhaal.

Best of 2018 Selin Kuscu
Beeld Marijn van der Leeuw
Biechtweek: Kutmus

Kutmus

Als mensen je niet de kans geven om je diepste gevoelens aan hen op te biechten, kun je altijd nog te biecht gaan bij mussen. Een kort verhaal van Wiard van der Kooij.

Best of 2018 Wiard van der Kooij
Beeld Friso Blankevoort
Mag ik even de aandacht

Mag ik even de aandacht?

'Als we onze gestolen momenten willen terugeisen, moeten we eerst erkennen dat de huidige digitale middelen onze vrijheid niet vergroten, maar inperken.'

Actueel Mathijs Hoogenboom
Beeld Chloé Pérès-Labourdette
Filmtrialoog: The Disciples – een straatopera

The Disciples – een straatopera

'Een opera maken met twintig daklozen is vragen om problemen.' Onze redacteuren namen de proef op de som.

Actueel Redactie
Beeld Friso Blankevoort
Messy shit 3

Messy shit

Lot Veelenturf veranderde hun naam en begon daarmee een zoektocht naar hun nieuwe stem. De acceptatie van hun flexibele genderidentiteit vereist ook een onbevooroordeeld luisteren van hen omgeving, aan wie Lot zich opnieuw voorstelt.

Actueel Lot Veelenturf
Beeld Evelien Cambré

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een artistieke en journalistieke vrijhaven voor jong talent en experiment. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Helemaal gratis. We kunnen dit niet blijven doen zonder jouw hulp. Als je ons steunt, dan sturen we je als dank de interessantste Hard//hoofd-kunstwerken toe. Word kunstverzamelaar en help Hard//hoofd het volgende decennium door.

Steun ons