Foto: Anna van Leeuwen Anna gaat aan een nieuwe prozarubriek beginnen en daar heeft ze uw hulp bij nodig." /> Foto: Anna van Leeuwen Anna gaat aan een nieuwe prozarubriek beginnen en daar heeft ze uw hulp bij nodig." />
nieuwsbrief
menu Asset 14

AH advertenties

AH advertenties Anna van Leeuwen
Mail

In april verscheen mijn TIP over AH-advertenties. Vanaf september zal ik een nieuwe reeks verhalen schrijven waarin de advertenties uit jouw Albert Heijn de hoofdrol kunnen spelen (eerder schreef ik aan de hand van contactadvertenties). De advertenties in mijn Albert Heijn zijn nog lang niet op, maar ik ben benieuwd wat er in jouw AH zoal hangt! Doe je mee? Mail mij een duidelijke foto van een bijzondere oproep en wie weet verwerk ik hem in een van mijn nieuwe verhalen. Hieronder nogmaals de TIP, ter inspiratie. -AvL

Toen ik nog in Amsterdam-West woonde, had ik geen Albert Heijn. Of, ik bedoel, ik had er zoveel dat er geen echt voelde als “de mijne”. Ik had bijvoorbeeld De-hele-kleine-Albert-Heijn, ik had de Zo-groot-dat-ze-ook-planten-verkopen-Albert-Heijn, ik had de Ik-hoop-niet-dat-ik-mijn-ex-tegenkom-Albert-Heijn en natuurlijk de Wat-een-hoop-toeristen-en-korte-lopende-banden-Albert-Heijn.

Nu heb ik mijn eigen Albert Heijn in mijn straat en verderop de Open-op-zondag-dus-alles-is-op-Albert-Heijn. Mijn straat is gevuld met obscure exotische winkels met namen als Konya Market en Vigra Cash & Carry, waar groenten en fruit heel goedkoop zijn en in potjes dingen worden verkocht die er nogal kleverig en oneetbaar uitzien. Op de dag van mijn verhuizing verzuchtten mijn ouders dat het “net Parijs” was en verkondigden wij dat we vanaf nu alleen nog maar van heel goedkope kleverige producten zouden leven.

Het liep anders.

Konya Market verkoopt geen biologische melk en ook geen biologische eieren. En bij Vigra Cash & Carry hebben ze geen lekkere espresso. Dus kom ik bijna iedere dag in Mijn Albert Heijn. Niet alleen voor melk, eieren en espresso trouwens, maar inmiddels vooral voor het bord met advertenties. Kon ik vroeger nog denken, “Ach die mensen die bij de Wat-een-hoop-toeristen-en-korte-lopende-banden-Albert-Heijn wonen zijn gek, niks mee te maken!”, nu geeft het advertentiebord waar boven staat De leukste activiteiten en advertenties van Amsterdam me een indruk van wat er zoal speelt in Mijn Straat. En dat is nogal wat. Zo zoekt een 50-jarige Surinaamse man via deze weg een 23-jarige vriendin en probeert iemand anders een Jetski te verkopen. En Vinnie prijst zichzelf aan “Dan ben ik de oplossing” om uw vloer te “twijfelen”.


Foto's: Anna van Leeuwen


Anna van Leeuwen is Hard//hoofd-redactielid, freelance kunstjournalist en schrijft korte verhalen. Ze zou graag een alpaca hebben voor op haar balkon. Alvast bedankt.

Steun ons en word kunstverzamelaar

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis.

Zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door.

Steun ons
het laatste
Essay: Je bent pas weg als je niet reageert 2

Je bent pas weg als je niet reageert

Moderne communicatie komt met allerhande sociale ongemakken en twijfels. Maarten Buser over nabijheid en afstand en wat Kanye West hiermee te maken heeft.

Actueel Maarten Buser
Beeld Pirmin Rengers
Column: Glitterachtig afscheid

Glitterachtig afscheid

Oud en nieuw doet Iduna Paalman altijd aan glitters en aan afscheid denken. Door die ene oudjaarsavond van 1999.

Columns & Commentaar Iduna Paalman
Beeld Daphne Prochowski
Gedicht: Heilig is de tong waar de waarheid op ligt


Heilig is de tong waar de waarheid op ligt

Yentl van Stokkum brengt in het kader van de Fakeweek een ode aan de tong, die ieder woord kan omkeren tot het klinkt als de waarheid.

Best of 2018 Yentl van Stokkum
Beeld Ka-Tjun Hau
De noodzaak van het nietsdoen

De noodzaak van het nietsdoen

Koen Schouwenburg schrijft over het schemergebied tussen luieren voor de lol en luieren omdat je niet anders kunt. Proust, Kabouterland, Ottessa Moshfegh en Louis-Ferdinand Céline staan hem bij.

Best of 2018 Koen Schouwenburg
Beeld Merlijn van Bijsterveld
Hard//talk: Het beste van 2018

Het beste van 2018

Hard//hoofd zet de tien beste hard//talks van 2018 op een rij.

Actueel Hard talk-redactie

Donkere materie

Marijn van der Leeuw maakte foto's en Selin Kuscu gebruikte die als uitgangspunt voor een kort verhaal.

Best of 2018 Selin Kuscu
Beeld Marijn van der Leeuw
Biechtweek: Kutmus

Kutmus

Als mensen je niet de kans geven om je diepste gevoelens aan hen op te biechten, kun je altijd nog te biecht gaan bij mussen. Een kort verhaal van Wiard van der Kooij.

Best of 2018 Wiard van der Kooij
Beeld Friso Blankevoort
Mag ik even de aandacht

Mag ik even de aandacht?

'Als we onze gestolen momenten willen terugeisen, moeten we eerst erkennen dat de huidige digitale middelen onze vrijheid niet vergroten, maar inperken.'

Actueel Mathijs Hoogenboom
Beeld Chloé Pérès-Labourdette
Filmtrialoog: The Disciples – een straatopera

The Disciples – een straatopera

'Een opera maken met twintig daklozen is vragen om problemen.' Onze redacteuren namen de proef op de som.

Actueel Redactie
Beeld Friso Blankevoort
Messy shit 3

Messy shit

Lot Veelenturf veranderde hun naam en begon daarmee een zoektocht naar hun nieuwe stem. De acceptatie van hun flexibele genderidentiteit vereist ook een onbevooroordeeld luisteren van hen omgeving, aan wie Lot zich opnieuw voorstelt.

Actueel Lot Veelenturf
Beeld Evelien Cambré

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een artistieke en journalistieke vrijhaven voor jong talent en experiment. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Helemaal gratis. We kunnen dit niet blijven doen zonder jouw hulp. Als je ons steunt, dan sturen we je als dank de interessantste Hard//hoofd-kunstwerken toe. Word kunstverzamelaar en help Hard//hoofd het volgende decennium door.

Steun ons