Een hoorspel over een wandeling op een dijk die volkomen uit de hand loopt." /> Een hoorspel over een wandeling op een dijk die volkomen uit de hand loopt." />
nieuwsbrief
menu Asset 14

Kloosterverhalen II (De Dijk)

Artikel Audioredactie
Mail

Loop en luister mee; een zintuiglijke ervaring van de realiteit.
Kloosterverhaal #002 door Mark Benewin; "De Dijk"

[audio:http://www.hardhoofd.com/wp-content/uploads/2010/01/kloosterverhalen_2_dedijk.mp3]
Kloosterverhalen II: De Dijk (3 minuten)

Het is een stralende dag, de zon aan de blauwe lucht. Een eenzame meeuw drijft door het blauw en glijdt naar de lang vergeten rustplaats van de schepen. Met het station in mijn rug loop ik over de zonovergoten straat. De uitgelaten gezichten dragen zich voort, met de benen mee, en anderen over het wiel. Over de stoep blinken mij grijnzenden tegemoet, een duidelijke hapering in hun ogen. Glimlachend kleuren zij het trottoir en ik vloei in hun spoor. De kleuren spreiden zich uit, en dansen naar het water. Ik richt me tot de vernauwing recht voor mij, waar de regenboog zich als in een trechter door de nauwe spleten tussen de gebouwen wriemelt. Zo laat ik me gaan, versnel even, en klotsen we samen mee naar de Dijk, ja de Dijk! de pulserende ader naar vriendelijke gronden. De regenboog kleurt de kroegen, de vlaggen, de glazen water. Over de open sluizen drijven we! We dansen! We stromen en we deinen op en neer, samen zijn we, samen zullen we zijn! Ik wil je, ik wil jou alleen. Laten we samen zijn, laten we samen blijven. Laten we baltsen, paren, ik wil je voelen. Samen vloeien wij hier, ik wil in je vloeien, onder je huid naar je grenzen toe en terug. Ik laat je exalteren, in je resoneren, een orkest in alle staten, een schittering in explosies! Dik en stroperig, we rusten ons hoofd, we doen het opnieuw, de kleuren mogen niet gedoofd. We deinen, we seinen, de Dijk loopt door de oksel en ik en de mijnen gaan harder, slaan om en over de kinderkopjes, worden nu gegooid en gesmeten. We worden achterna gezeten! Help! Hulp! Van links, van rechts, ze komen! Ik moet vluchten! Waar zijn de kleuren nou, al gevlucht, mij verloochend? Ik ben alleen… Ik ben zwak. Och ik ben doorzeefd, het prikt zo het prikt zo, laat me, LAAT ME AAAAAAHHHHH...!


Audioredactie

Steun ons en word kunstverzamelaar

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis.

Zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door.

Steun ons
het laatste
Essay: Je bent pas weg als je niet reageert 2

Je bent pas weg als je niet reageert

Moderne communicatie komt met allerhande sociale ongemakken en twijfels. Maarten Buser over nabijheid en afstand en wat Kanye West hiermee te maken heeft.

Actueel Maarten Buser
Beeld Pirmin Rengers
Column: Glitterachtig afscheid

Glitterachtig afscheid

Oud en nieuw doet Iduna Paalman altijd aan glitters en aan afscheid denken. Door die ene oudjaarsavond van 1999.

Columns & Commentaar Iduna Paalman
Beeld Daphne Prochowski
Gedicht: Heilig is de tong waar de waarheid op ligt


Heilig is de tong waar de waarheid op ligt

Yentl van Stokkum brengt in het kader van de Fakeweek een ode aan de tong, die ieder woord kan omkeren tot het klinkt als de waarheid.

Best of 2018 Yentl van Stokkum
Beeld Ka-Tjun Hau
De noodzaak van het nietsdoen

De noodzaak van het nietsdoen

Koen Schouwenburg schrijft over het schemergebied tussen luieren voor de lol en luieren omdat je niet anders kunt. Proust, Kabouterland, Ottessa Moshfegh en Louis-Ferdinand Céline staan hem bij.

Best of 2018 Koen Schouwenburg
Beeld Merlijn van Bijsterveld
Hard//talk: Het beste van 2018

Het beste van 2018

Hard//hoofd zet de tien beste hard//talks van 2018 op een rij.

Actueel Hard talk-redactie

Donkere materie

Marijn van der Leeuw maakte foto's en Selin Kuscu gebruikte die als uitgangspunt voor een kort verhaal.

Best of 2018 Selin Kuscu
Beeld Marijn van der Leeuw
Biechtweek: Kutmus

Kutmus

Als mensen je niet de kans geven om je diepste gevoelens aan hen op te biechten, kun je altijd nog te biecht gaan bij mussen. Een kort verhaal van Wiard van der Kooij.

Best of 2018 Wiard van der Kooij
Beeld Friso Blankevoort
Mag ik even de aandacht

Mag ik even de aandacht?

'Als we onze gestolen momenten willen terugeisen, moeten we eerst erkennen dat de huidige digitale middelen onze vrijheid niet vergroten, maar inperken.'

Actueel Mathijs Hoogenboom
Beeld Chloé Pérès-Labourdette
Filmtrialoog: The Disciples – een straatopera

The Disciples – een straatopera

'Een opera maken met twintig daklozen is vragen om problemen.' Onze redacteuren namen de proef op de som.

Actueel Redactie
Beeld Friso Blankevoort
Messy shit 3

Messy shit

Lot Veelenturf veranderde hun naam en begon daarmee een zoektocht naar hun nieuwe stem. De acceptatie van hun flexibele genderidentiteit vereist ook een onbevooroordeeld luisteren van hen omgeving, aan wie Lot zich opnieuw voorstelt.

Actueel Lot Veelenturf
Beeld Evelien Cambré

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een artistieke en journalistieke vrijhaven voor jong talent en experiment. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Helemaal gratis. We kunnen dit niet blijven doen zonder jouw hulp. Als je ons steunt, dan sturen we je als dank de interessantste Hard//hoofd-kunstwerken toe. Word kunstverzamelaar en help Hard//hoofd het volgende decennium door.

Steun ons